Suur tunnustus: Angelina Jolie sai Inglise kuningannalt tiitli Dame

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cornwalli hertsoginna Camilla ja Angelina Jolie vestlesid 12. juunil Londonis Jolie kampaaniast seksuaalvägivalla vastu sõjakolletes
Cornwalli hertsoginna Camilla ja Angelina Jolie vestlesid 12. juunil Londonis Jolie kampaaniast seksuaalvägivalla vastu sõjakolletes Foto: SCANPIX

Inglise kuninganna Elizabeth II andis reedel näitlejanna Angelina Jolie'le autiitli Dame.

39-aastane staar oli üks eesistujatest Londonis toimunud ülemaailmsel tippkohtumisel, mis oli pühendatud seksuaalvägivalla lõpetamisele konfliktipiirkondades, kirjutab People. Jolie sai autiitli Dame Commander of the Most Distinguished Order of St. Michael and St. George erakordsete teenete eest Briti välispoliitikas. 

Jolie sai kõrge tunnustuse osaliseks tänu panusele Briti välispoliitilisse eesmärki lõpetada seksuaalvägivald sõjapiirkondades - ta asutas Suurbritannias kaks aasta tagasi organisatsiooni Preventing Sexual Violence Initiative (PSVI).

«Välispoliitikaga seotud tunnustuse saamine on minu jaoks väga suur asi. See on see, millele ma soovin oma elu pühendada,» sõnas Jolie. «PSVIga ja vägistamisohvritega töötamine on au iseenesest. Tean, et meie eesmärgi saavutamiseks kulub terve eluaeg ja pühendan enda elu just sellele.»

Jolie tiitli puhul on tegu autiitliga. Ta ei tohi seda ametlikult kasutama hakata, sest ta pole Suurbritannia kodanik. 

Kokku pärgas kuninganna tiitliga 1149 inimest. Üksteist protsenti tiitli saanutest tegelevad haridusvaldkonnas ja kaheksa protsenti tervishoius. 49 protsenti tiitli saanutest olid naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles