Venemaa kaalub Twitteri kasutamise keelamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaalub Twitteri kasutamise keelamist
Venemaa kaalub Twitteri kasutamise keelamist Foto: SCANPIX

Venemaa meedia järlevalveorgani Roskomnadzori asejuht Maksim Ksenzov sõnas, et Venemaa kaalub mikroblogi Twitteri kasutamise keelamist.

Ksenzovi sõnul rikub Twitter pidevalt reegleid ja seadusi, seda nii kasutajate isikuandmete mitte kaitsmise kui ebasobivate postituste aeglase eemaldamisega, kirjutab iltasanomat.fi.  

Venemaa tahab selle aasta augustis kehtestada blogijate kohta käiva seaduse. Seaduse kohaselt peavad blogide pidajad registreerima ja eemaldama vigadega ja solvava informatsiooni.

See puudutab kõiki vene keeles kirjutatavaid blogisid, millel on üle 3000 lugeja. Selle alla käivad ka need venekeelsed blogid, mida tehakse välismaalt.

«Kui keegi kirjutab vene keeles või mõnes teises slaavi keeles ning äratab sellega venelaste tähelepanu, siis tuleb tal ka seadusi ja reegleid järgida,» sõnas Ksenzov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles