Imre Sooäär Kihnu mustriga jalamattidest: mõne jaoks on see väga konkreetse sümboli jalge alla tallamine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:LAULU-  JA TANTSUPIDU 2009 :TALLINN, EESTI,05JUL09
LAULU-  JA TANTSUPIDU, II kontsert .IMRE SOOÄÄR
pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
TLNPM2:LAULU- JA TANTSUPIDU 2009 :TALLINN, EESTI,05JUL09 LAULU- JA TANTSUPIDU, II kontsert .IMRE SOOÄÄR pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

«Ühe jaoks on see lihtsalt ilus viide piirkonna rahvusmustri värvidele, aga teise jaoks väga konkreetse sümboli jalge alla tallamine,» ütleb muhulane Imre Sooäär Õhtulehele Kihnu mustriga jalamattide kohta.

Sooäär selgitab Õhtulehele, et nii Muhus kui Kihnus on rahvariide seeliku mustril veel väga palju sügavam tähendus, kui lihtsalt ühel rahvusmustril.

Muhust pärit mees saab Kiigajaani pahameelest täiesti aru ja toetab saarte traditsioonide hoidmist ja nende mitte äralörtsimist.

Sooäär leiab, et rahvariidest ei tohiks jalamatte kohe kindlasti teha, see oleks inimeste käsitöö ja näpuosavuse ning memmede hoole ja armastuse jalge alla tallamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles