Naised, kes ei häbene kaenlaaluse karvu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised, kes ei häbene kaenlaaluse karvu
Naised, kes ei häbene kaenlaaluse karvu Foto: wikimedia.com

Londoni fotograaf Ben Hopper tegi fotoseeria naistest, kes ei häbene karvane olemist, kuna see on loomulik olek.

Ta palkas tosin modelli ja näitlejannat, kes olid nõus demonstreerima oma kaenlaaluse karvu fotoseeria Natural Beauty jaoks, edastab Daily Mail.

Fotograafi sõnul olid need naised valmis astuma ühiskonnas levinud reegli vastu, et naine peab olema karvadeta.

«Minu eesmärgiks oli näidata vastuolu naise tegeliku keha ja ühiskonna nõudmiste vahel. Loodan, et need fotod panevad mõtlema ja kaasa rääkima,» selgitas fotograaf.

Oma karvaseid kaenlaaluseid olid nõus demonstreerima näiteks disainer Alessandra Kurr ja näitleja Cassia Tsura. Need naised on lasknud oma karvadel kasvada ning ei ole neid eemaldanud.

Hopperi sõnul on naistele kehtestatud standardid, et nad peavad just teatud viisil välja nägema, et neid saaks ilusaks pidada.

«Naised peaksid oma au naturel välimuse üle uhked olema, mitte alluma ühiskonna survele. Kui ma vaimsemalt küpsemaks sain, siis sain aru, et mulle meeldivad karvased naised. Nad on ilusad just sellisena nagu nad on,» lisas fotograaf.

Hopperi arvates on see pildiseeria ka protest tänapäevase ilutööstuse vastu, mis vaid süvendab naistes kehakomplekse.

«Ligi 100 aastat on naisi ajupestud, et nad ei saa olla ilusad kui neil on karvad ja selle tõttu tuleks neil kehakarvad eemaldada. Minu pildiseeria on protest selle vastu,» lausus fotograaf.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles