Pildid: Belgia prints abiellub Itaalia ajakirjanikuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia prints Amadeo, kes on troonipärimisjärjekorras kuues, abiellub oma pikaajalise kallima, Roomast pärit Itaalia ajakirjaniku Elisabetta Maria Rosbosch von Wolkensteiniga.

Belgia kuningakoda teatas paari kihlusest ja peatsest abiellumisest möödunud nädalal laupäeval, edastab The Local.

«Nende kuninglikud kõrgused printsess Astrid ja prints Lorenz teatavad tema kuningliku kõrguse prints Amadeo kihlumisest Miss Elisabetta Maria Rosboch von Wolkensteiniga,» edastas kuningakoda.

26-aastane ajakirjanik hüüdnimega Lili on töötanud USA väljaande Bloomberg News juures alates 2009. aastast.

Ajakirjanik on Itaalia krahvi Ettore Rosboch von Wolkensteini ja ta naise krahvinna Lilia de Smecchia ainus laps. Mõlemad vanemad on filmiprodutsendid.

Prints Amadeo ja Elisabetta Maria Rosbosch von Wolkenstein on koos olnud mitu aastat.

Paar kohtus kui nad mõlemad õppisid Londonis. Naine õppis kirjandust ja filmi Queen Mary ülikoolis ja mees Londoni majanduskoolis majandust.

Valentinipäeval 14. veebruaril olid nad katoliiklastena Püha Peetruse väljakul, kus nad said paavst Franciscuse õnnistuse osaliseks.

Prints Amadeo saab selle kuu lõpul 28-aastaseks. Ta on Belgia printsessi Astridi ja Austria ertshertsogi, prints Lorenzi vanim poeg ning Belgia endise kuninga Albert II ja kuninganna Paola vanim lapselaps.

Prints Amadeo ei ole esimene, kes abiellub Itaalia päritolu isikuga. Prints Amadeo vanaema, kuninganna Paola, kes oli Belgia kuninganna 1993 – 2013, on pärit Toskaanast.

Selle tõttu räägib prints Amadeo väga hästi itaalia keelt.

Samas ei ole see prints esimene sinivereline, kes abiellub ajakirjanikuga. Kümme aastat tagasi abiellus Hispaania kuninga Juan Carlose ja kuninganna Sofia poeg, Asturia prints Felipe Letizia Ortis Rocasolanoga, kes oli uudisteankur.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles