National Geographic esitleb: film «Monumendimehed» põhineb ajaloofaktidel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Monumendimehed». Fotol Matt Damon ja George Clooney
Kaader filmist «Monumendimehed». Fotol Matt Damon ja George Clooney Foto: Youtube

Teaduskanal National Geographic esitleb 7. veebruaril Teise maailmasõja suurimat aardejahti käsitlevat dokumentaalfilmi “Monumendimehed”, mis samateemalise George Clooney poolt lavastatud mängufilmina esilinastub kinodes 14. veebruaril.

Dokumentaalfilm «Jahtides Hitleri röövitud aardeid: Monumendimehed» räägib tõestisündinud loo Teise maailmasõja lõppjärgus loodud ebatavalisest üksusest, mis koosnes muuseumikuraatoritest, arhitektidest ja kunstiajaloolastest, kelle ülesandeks oli leida Hitleri käsul röövitud hindamatud kunstiteosed ning tagastada need nende õigusjärgsetele omanikele. 

Tunnipikkuses filmis näidatakse varem avaldamata ajaloolisi materjale, kaadreid peatselt esilinastuvast George Clooney lavastatud mängufilmist ning intervjuusid elusolevate Monumendimeeste, ajaloolaste ja põhifilmi näitlejatega

 Peatselt kinodes esilinastuva seiklusfilmi «Monumendimehed» lavastaja George Clooney sõnul põletasid natsid isegi maailmakuulsate kunstnike Picasso ja Salvador Dali loodud teoseid.

«Kuna kunstil on ühiskonnas oluline roll, siis oli Monumendimeeste teguviis ajaloo ühes verisemas sõjas uskumatult üllas ettevõtmine ja väärib tunnustamist,» lisas seiklusfilmi üks peaosatäitjatest ja Oscari võitja Matt Damon. 

Dokumentaalfilm linastub National Geographic kanalil 7. veebruaril kell 19.00 ning mängufilm Coca Cola Plazas ja Solarise kinos 14. veebruaril. Viimase peaosades mängivad kahekordne Oscari võitja George Clooney ning Oscari omanikud Matt Damon ja Cate Blanchett.

«Jahtides Hitleri Röövitud Aardeid: Monumendimehed» tootja on October Films ja režissöör Paul Nelson. National Geographic telekanal on vaatajatele kättesaadav eesti- või venekeelsete subtiitritega ja inglise- või venekeelse audioga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles