Hääledublandiks olnud tüdrukut nõutakse olümpia lõputseremooniale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yang Peiyi
Yang Peiyi Foto: AP / Scanpix

Pekingis nõutakse, et olümpiamängude avatseremoonial hääledublandiks olnud tüdruk pääseks lõputseremoonial lavale laulma.

Seitsmeaastane Yang Peiyi lavale mitte laskmine on tekitanud nii maailmas kui ka Hiinas protesti, kirjutab AFP.

Olümpiamängude avatseremoonial nähti laval hoopis üheksa-aastast Lin Miaoket, kes ei laulnud, vaid ainus liigutas suud laulu taktis.

Lin Miaoke hääl kuulus tegelikult Yang Peiyle.

Pekingi olümpiamängude avatseremoonia eest vastutavate isikute sõnul ei ole Yang Peiyil sobivat välimust ning ka tema esinemisoskus jättis soovida.

«See otsus ei olnud õiglane, nad mõlemad on lapsed ja selline asi võib neile mõlemale kogu eluks jälje jätta,» sõnas ärimees Li Lin.

Li Lin lisas, et hea häälega ja avamistseremoonialt kõrvale jäetud tüdrukule peaks andma võimaluse esineda lõputseremoonial.

«See oleks tema jaoks suurepärane võimalus oma annet ja oskusi näidata,» arvas hiinlane.

Li ei ole ainus, kes nii mõtleb. Pekingis ja ka maailmas on juba Yang Peiyile paljud toetust avaldanud ja soovivad teda esinemas näha.

Pekingi olümpiamängude lõputseremoonia toimub 24. augustil. Selle korraldajad ei ole veel seisukohale jõudnud, kas Yang Peiyi pääseb esinema või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles