Iiri bänd kirjutas laulu eesti autojuhist, kes nad hädast välja aitas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 2013.
Öölaulupidu "Järjepidevus" Tartu lauluväljakul.
Aasta 2013. Öölaulupidu "Järjepidevus" Tartu lauluväljakul. Foto: Margus Ansu / Postimees

Iiri bänd Saoirse Irish Band, mille liikmed on Jamie ja Edward Connors ning Rob Ryan, kirjutas laulu eestlasest, kes neid täbarast olukorrast välja aitas.

Bänd sõitis praamiga Suurbritanniasse ning nende meeleolu oli lõbus, kui politsei nad kontrollimiseks kinni pidas, kirjutas Estonianworld. Neil oli kõik korras, kuid politseinik märkas, et kütus on otsa saamas ja hoiatas, et «lähim tankla asub 20 miili kaugusel».

Optimistlikud iiri muusikud jätkasid aga sõitu, lootes, et kütust jätkub veel 20 miiliks.

Kütust jätkuski, kuid selgus, et vana tankla on suletud. Külma oli -9°C ja läheduses ei paistnud hingelistki, mistõttu valmistusid mehed kõledaks ööks oma mikrobussis.

Ühtäkki sõitis tanklasse teine kaubik, millest hüppas välja mees, kes küsis teed Doverisse. Selgus, et tegemist oli kodumaa poole suunduva eestlasega. Iirlased polnud Eestist suurt midagi kuulnud, kuid sel külmal talveööl oli üksik eesti mees nende jaoks suureks õnnistuseks - selgus, et tal oli liitrite viisi varukütust!

Tänutäheks kirjutas Saoirse Irish Band laulu «Eesti diislimehest»!

Video on avaldatud 2009. aastal, kuid alles nüüd hakkas see sotsiaalvõrgustikes levima. Ilmselt aitas kaasa see, et laulu jagas Twitteris Eesti president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles