Miks eestlased Sri Lankale pagevad ?

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Külmade ja lume saabumisega hakkavad Eesti reisihuvilised internetis ringi tuuseldama, et leida soe koht, kuhu põhjamaise kaamose eest põgeneda. Kui Tai on ära tüüdanud, võib ette võtta näiteks Sri-Lanka reisi.

Paljude eestlaste jaoks tundmatu Sri-Lanka asub India lõunatipus India ookeanis.

Sri-Lankal talvituv eestlane Orm Naarits: Eestlase jaoks on Sri-Lanka väga soodus ja mõnus koht. Temperatuur on kogu aeg mõnusalt 28 kraadi kandis. Õhk on värskelt mereline, aeg-ajalt tuleb kosutavaid vihmasabinaid.

Peamine põhjus, miks me Eestist ära tuleme on selles, et meie riik on kohutavalt ülereglementeeritud, kohutavalt kallis ja suhteliselt nigela kliimaga.

Mingil hetkel kasvavad need hirmud ja pinged nii suureks, et hakkad nei välja elama inimeste peal, kes ei puutu üldse asjasse ja siis tunned, et pead minema.

Hommikul ärkad ja õhtul lähed hirmuga magama. Et jumalapärast ei jäänud esitamat mingi aruanne, maksmata mingi arve, ei jäänud lahti turvavöö, autol tuled põlema panemata...

Kui näed televisioonis, et kuskil maailma otsas on välja mõeldud mingi uus asi, mille eest karistada või ära keelata, siis võid olla päris kindel, et vähemalt aasta pärast on see ka Eestis juurutatud.

Sri-Lanka puhul on tegemist ka eriti soodsa riigiga. Vahe Eestiga võib olla kuni viiekordne. Kohati on siin Sri-Lankal asjad isegi kümme korda odavamad.

Eesti keskmise palgaga elaks sel saarel mugavalt mitu kuud. Toidule kulub päevas näiteks keskmiselt 5-10 eurot, majutushinnad algavad viiest eurost öö, rongi-ja bussihinnad algavad mõnest eurosendist.

Ühesõnaga, kel vähegi võimalust, siis tuleks vahepeal puhata just sellises mõnusas kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles