Galerii: «Savoy ball» - pidulik esietendus Estonias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 15. jaanuaril esietendus Rahvusooper Estonias eestlaste üks lemmikoperette «Savoy ball». Helilooja Pál Ábrahámi operett, mis peegeldab 1930ndate aastate hedonistlikku atmosfääri ja on särav revüü armastusest, pikantsest võrgutamiskunstist ja svingimuusikast.

Lavastaja Mart Sander: «Savoy ball» ei ole minu jaoks pelgalt lavastus, vaid nii mõneski mõttes lausa elu. See oli minu esimene etendus Estonia teatris – olin just saanud 18 aastat vanaks ning alustanud tööd kooris.

Olin mõned aastad varem esietendust ise ka näinud, veelgi enam – juba oli alanud minu tänaseni kestev armastus 30. aastate muusika vastu ning teadsin mitut laulu sellest operetist.

Olin mõnevõrra pettunud, et muusika ei kõlanud samamoodi, nagu vanadel plaatidel. Mõtlesin ise laval olles mitmel puhul, kuidas oleks võimalik seda etendust stiilsemaks muuta, et see annaks edasi 30. aastate hõngu ja atmosfääri.

Kakskümmend viis aastat hiljem on see võimalus teoks saanud. Sain ellu viia ühe oma unistustest – luua justkui reaalajas suure1930. aastate Hollywoodi muusikafilmi.

Suurejoonelist esietendust väisasid teiste seas Tallinna linnapea Edgar Savisaar koos noorukese saatjannaga, helilooja Olav Ehala, näitleja Kersti Kreisman, mõisahärra Imre Sooäär, pollitik Ester Tuiksoo, moelooja Kristiina Viirpalu koos ärimees Even Tudebergiga, Elu24 peatoimetaja Anu Saagim, moefotograaf Hele-Mai Alamaa, disainerid Mart Haber ja Taivo Piller, Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa, jpt.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles