Kolm eestimaalast tahab kolida Marsile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm eestimaalast tahab kolida Marsile. Fotol Marsi projekti koolitusala USAs Hawaiil Mauna Loa vulkaanil
Kolm eestimaalast tahab kolida Marsile. Fotol Marsi projekti koolitusala USAs Hawaiil Mauna Loa vulkaanil Foto: SCANPIX

Mars One projektis otsitakse vabatahtlikke, kes on nõus üheotsa «piletiga» minema Marsile ja sinna jääma.

Selles projektis tahetakse luua vastava väljaõppe saanud isikute abil Marsile püsiv koloonia.

Välja valitud läbivad karmi treeningu, mis vastab astronaudi ja kosmonaudi treeningplaanidele. «Marslasi» koolitatakse muu seas näiteks USAs Hawaiil Mauna Loa vulkaanil , mille maastik vastab mõnevõrra Marsi maastikule.

Nüüdseks on rohkem kui 200 000 inimest kogu maailmast avaldanud soovi Marsile minna. Nende seast valitakse välja need, kes pääsevad edasi teise vooru.

Soovi avaldanute seas on ka kolm Eestist pärit inimest – 19-aastane Alexandra, 25-aastane Risto ja 35-aastane Peeter, kes on endast ka tutvustava video üles riputanud.

Aleksandra edastab, et tema motoks on ansambli Aria ühe laulu sõnad: «Jookse, jookse koos Päikesega. Jookse, jookse, ära karda saatusega mängida! Lenda Päikesesse!»

 «Olen kogu oma elu tahtnud teha midagi ebatavalist. Ma armastan muusikat, tantsu, teadust, kunsti ja käsitööd. Olen ka tõeline raamatukoi. Kuid kõige rohkem armastan elu. Just selle tõttu tahan olla see, kes Marsile lendab,» jätkas naine.

Ta huvialadeks on veel matemaatika, füüsika, keemia, geneetika, astronoomia, jalgrattaga sõitmine, võrkpall, filmid ja ta emakeel vene keel.

 

Risto kirjutab enda kohta: «Olen enda ja oma seniste saavutuste üle uhke. Olen Eesti meister purjetamises, väga hea sportlane, avatud ja nutikas. Tegelen ka ajude gümnastikaga. Mulle meeldivad tervislikud eluviisid. Ma ei tarbi alkoholi, narkootikume ega suitseta. Ma ei ole seda kunagi teinud ega tee ka tulevikus».

Tema elustiili hulka kuuluvad nagu mainitud tervislikkus, sport, teadus ja tehnolooga.

 

Peeter on ajakirjanik, kelle huvialade hulka kuuluvad astronoomia ja kosmoseuuringud. Ta on õppinud Tartu ülikoolis ja Saksamaal Göttingeni ülikoolis ajalugu ja kunstiajalugu.

Lisaks eesti keelele räägib ta ka saks, inglise ja soome keelt ning ta oskab mõningal määral ka ladina ja vene keelt.

Tema huvialadeks on kosmoseuuringud, ajalugu, kunst, kokkamine, arvutimängud. Samuti oskab ta hästi teed valmistada.

«Loodan, et tulevikus saan seda valmistada ja juua Punasel planeedil,» kirjutab ta enda tutvustuses.

 2018. aastal käivitatakse finaali jõudnud 40 isikule treeningud. Mars One esimese koloonia rajamist loodetakse alustada 2025. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles