Tadžikistani eliit kasutab Saksamaalt varastatud autosid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emomali Rahmon
Emomali Rahmon Foto: SCANPIX

Tadžikistanis arvatakse olevat umbes 200 Saksamaalt varastatud autot, millest enamikku kasutavad president Emomali Rahmoni pereliikmed ja sõbrad.

Sellest teatas Saksamaa meedia, edastab The Local.

Saksamaal registreeritud autod, kaasa arvatud 93 BMWd, tekitasid kahe riigi vahel tüli.

Saksamaa välisministeeriumi pressiesindaja samas ei kinnitanud Saksa ajakirjanduses ilmunud uudist, et välisminister Guido Westerwelle kutsus Tadžikistani suursaadiku selles küsimuses vaibale.

Uudisteagentuur AFP aga kirjutas, et «Saksamaa ja Tadžikistan teevad koostööd võitlemaks organiseeritud kuritegevuse vastu».

«Tadžikistanis asuvad masinad tegid kindlaks Saksamaa ja Leedu uurijad nende autode GPSide järgi,» sõnas Berliini linnavalitsuse justiitsosakonna esindaja Lisa Jani.

Kui Tadžikistani võimuesindajad ei reageerinud Saksamaa palvele neid autode kadumise juhtumites aidata, pöördus justiitsminister Thomas Heilmann välisminister Westerwelle poole.

«Enamik Saksamaalt varastatud autodest kasutab Tadžikistani eliit, kellel on seos selle riigi presidendiga,» kirjutas Heilmann välisministrile.

Tadžikistan ei ole vastanud Saksamaa nõudmisele vargusi uurida, varastatud autod konfiskeerida ja Saksamaale tagastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles