Koomas poisile jäeti ta koer alles

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Staffordshire`i terjer
Ameerika Staffordshire`i terjer Foto: Wikipedia.org

Saksamaa võimud arvasid esmalt, et koomas poisi lemmikloom Ameerika Staffordshire`i terjer võib tema jaoks ohtlik olla.

Juhtum sai avalikuks ning tekitas laialdase vastukaja, edastab The Local.

Kümneaastane Dylan on vegetatiivses seisundis olnud alates oma sünnist. Kuus aastat tagasi ostsid poisi vanemad koera, kes sai nimeks Tascha.

Vanemate sõnul tunnetab koomas laps koera kohalolu ning ta kehafunktsioonid stabiliseeruvad. Last hoitakse elus aparaatide abil.

Pere ostis koera kui nad elasid Berliinis, kuid varsti kolisid Brandenburgi, kus koera peeti poisi jaoks ohtlikuks. Võimuesindajad keelasid vanematel lapse juurde koera viia.

Perele teatati, et nende lemmik võidakse jõuga ära võtta. Koera ümber tekkis skandaal, kuna jalutamise ajal hammustas ta teist koera. Selle tõttu hakati Taschat ohtlikuks pidama.

Meedia jõudis juhtumi jälile, avaldati lugu ning seda jagati ka Facebookis.

Brandenburgi tuletõrjuja Jürgen Töpfer käivitas Facebookis kampaania, milles ta ärgitas inimesi teotama peret, et nende koer neile alles jääks.

Brandenburgi võimuesindajad olid pärast seda nõus perega kohtuma ja asja arutama.

Brandenburgis kehtiva seaduse kohaselt peetakse Staffordshire`i terjereid ohtlikuks ning seda tõugu koerad ei ole seal lubatud. Küll sai pere loa registreerida koer uuesti Berlinis, kus see tõug keelatud ei ole.

Koer saadeti treeningteraapiasse, kus ta õpetatakse välja olemaks puudega inimese kaaslane.

Pere sõnul läheb koeral hästi ning nad on tänulikud inimestele, kes neid aitasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles