Katrin Lust eestlaste liiklemisest: nagu oleks tegu kõige enesekeskema ja idiootsema rahvaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lust-Buchanan
Katrin Lust-Buchanan Foto: Kroonika

Juba mitu vihmast päeva on tõestanud seda, et jalakäijal kodust tööle saamine võib kujuneda tõsiseks katsumuseks, sest ainult vihmavarjust enam ei piisa. Ilmselt pole Katrin Lust ainukene inimene, kes on märganud seda, kuidas hoolimatud autojuhid jalakäijaid sopaga üle pritsivad.

«Täna hommikul ärkasin heatujuliselt, aga kui tööle jõudsin, olin hingepõhjani vihane ja kurb,» kirjutab Katrin Lust Õhtulehes.

Kirjanik ja ajakirjanik kirjeldab, kuidas ja jälgis «mingit tibi suures džiibis», kes ei vaevunud isegi mitte jalakäijaid vaatama, vaid põrutas ainult enda ette vaadates lomp lombi järel neist läbi, kallates jalakäijaid üle nagu pangetäie veega.

Lustil kurje sõnu jätkub: «Eestis on rohkem kõrgeltharitud inimesi, kui neile tööd jätkub, aga meie liikluspilt vihmasel päeval näitab, nagu oleks tegu kõige enesekeskema ja idiootsema rahvaga, kellele jaoks sõna kaaskodanik ei ütle mitte midagi.»

Rohkem hoolivat liiklemist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles