Segamini tuba meenutav kunstinäitus pahandab britte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuhalud on head riita ladumiseks ja pärast ahju panemiseks.
Puuhalud on head riita ladumiseks ja pärast ahju panemiseks. Foto: Ain Prostin

Inglismaal saab palju negatiivset vastukaja kunstinäitus, mis kujutab endast tühja toa seina äärde toetatud harja ja põrandale laiali visatud puuhalge.

Lisaks kuuluvad ühes Birminghami galeriis esitletava kunstiteose hulka ka kasutatud naelad, tühi pesukott ja ämber, kirjutab Orange.

Pilti kunstiteosest saab vaadata siit.

Taies kannab nime «Since I Fell For You», mis võiks vabas tõlkes tähendada «Alates ajast, mil ma sinusse armusin» ning selle autoriks on Susan Collis.

Oma tööd iseloomustades ütles Collins, et selle loomine nõudis temalt väga pikka aega. Galerii turundusjuht Rebecca Small lisas, et ehkki näitus näeb välja poolik, selgub lähemal vaatlusel, et see sisaldab hinnalisi materjale.

«Teistkordne vaatamine esitab inimeste esmamuljetele väljakutse. Esmamuljed ei pruugi õiged olla ja see on inimesed tõesti rääkima pannud ja huvi äratanud,» rääkis Small.

Paraku ei jaga kunstifännid seda arvamust. «Kontseptuaalne kunst on üks asi, aga see siin on lihtsalt naeruväärne,» pahandas 40-aastane Graham Whitehouse.

Mees lisas, et talle tundub, et näitus on lõpetamata jäänud ning ta tunneb end petetuna. «Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et sellise asja peale raha raistakse,» ütles Whitehouse.

Ka 24-aastane Hannah Taylor ütles, et mõtles näitusesaali sisenedes esmalt, et on valesse ruumi sattunud.

«See nägi välja, nagu nad alles paneksid seda kokku ja dekoraatorid oleksid just lõunale läinud. Ma arvan, et kunstnik alustas seda, aga siis tüdines ja jättis töö poolikuks,» arvas Taylor.

«Tunnen end pettasaanuna. Olen kogu riigis väga paljudes galeriides käinud ja see on kindlasti halvim näitus, mida ma kunagi näinud olen,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles