Ivo Linna seletab vanasõnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aga mitmes vanasõnas peitub puhas kuld, mis meele rõõmsaks teeb
Aga mitmes vanasõnas peitub puhas kuld, mis meele rõõmsaks teeb Foto: Raigo Pajula

Ivo Linna vaatab värskes Naistes vanasõnadele läbi isikliku elukogemuse prisma.

Truudus on juhuse puudus. Iff ütleb: VÄÄR

«Olen seda ka ise omal ajal kasutanud, siinkohal peaksin muidugi täpsustama, et mitte truudus pole juhuse puudus, vaid truudusetus on juhuse kohalolek. Mis puutub aga minusse isiklikult, siis üks asi on kindel: ma pole sellele aastaid mõelnud ja seda lihtsal põhjusel – ma olen truu ja minu jaoks pole neid juhuseid olemas ega ka tarvis.»

Naine laevas, laev põhjas. Iff ütleb: TÕSI

«See on küll tõsi mis tõsi. Vahel võetakse bändi solistiks kaunis, noor ja imelise häälega naine. Hoidke siis alt, kui seal bändis on poissmehed, sest püüa kuidas tahad, ikka hakkavad selle õblukese tüdrukutirtsu ümber keerlema teistsugused teemad, saladused ja muud võnked, mis viivad bändi nagu laevagi karile. Eks nii mõnigi bänd ole sellepärast laiali läinud.»

Riie ei riku meest.  Iff ütleb: TÕSI

«Ajaloo vältel on mehed sageli pöörasemalt riides käinud, kui naised. Vastab ju tõele, et mida parem ülikond, seda parem on enesetunne ja käitumine. Ammugi ei riku riie meest tänapäeval, olgu seljas siis kottpüksid või liibukad, mis mulle isiklikult ei meeldi. Oluline on, et oled piisavalt mees, et seda kõike välja kanda.»

Vana arm ei roosteta. Iff ütleb: TÕSI

«Esimene armastus jääb hinge, rääkigu teised, mida tahavad, ja isegi kui aastaid hiljem oma vana armastust näed või siis tänavanurgal kohtad ja lihtsalt kokku jooksed, siis, ütlen ausalt, on see teistmoodi tunne. Võib juhtuda, et isegi pisar tuleb silma – nii et vana arm ei roosteta.»

Mida vanem eit, seda roosam kleit. Iff ütleb: TÕSI

«See ei käi vaid naiste kohta, tean omast käest mehi, kes püüavad varjata kiilaspäisust, kammides kolm karva üle kiilaka pealae sirgu või siis proovides oma halle juukseid kuldpruuniks värvida. Sa ei saa tahta olla seitsmekümneselt kahekümne viiene, see pole võimalik, tehku kosmeetika, mis tahes imesid. Mina eelistan pigem kuuekümnendates daame, kes oma vanust naudivad ning on küpsed ja väärikad, kui neid, kes on  viiekümnesed beibed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles