12-aastane andis New Yorgi haridusameti kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12-aastane andis New Yorgi haridusameti kohtusse
12-aastane andis New Yorgi haridusameti kohtusse Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis andis teismeline tüdruk New Yorgi haridusameti kohtusse ja nõuab kohtu kaudu üks miljon dollarit kahjutasu.

Alexa Gonzalesi sõnul arreteeris politsei ta pärast seda kui oli oma lauale markeriga kaks lauset kirjutanud, edastab foxnews.com.

Kui hispaania keele õpetaja märkas tüdruku kirjutatud lauseid « I love my friends Abby and Faith» ja « Lex was here 2/1/10», viskas ta tüdruku tunnist välja. Tüdruk viidi koolijuhi kabinetti, kus tal politsei poolt käed raudu pandi.

Tüdruku sõnul hoiti teda kinnises ruumis käeraudades kaks tundi ja kuulati üle.

Gonzalesi ema sõnul kasutati ta tütre vastu jõudu ja rikuti tema inimõigusi.

«Kirjutasin vaid kaks lauset, mida oleks olnud lihtne maha pesta. Ma ei saa aru, miks mu käed selle eest raudu pandi,» lausus teismeline.

Tüdruk eemaldati koolist. Ta peab tegema kaheksa tundi ühiskondlikult kasulikku tööd ning kirjutama essee, mida ta sellest juhtumist õppis.

New Yorgi haridusamet tunnistas, et arreteerimisega mindi liiale. Politsei esindaja arvates oleks politseinikud pidanud juhtumisse kaine mõistusega suhtuma.

New Yorgi koolijuhtidel on varasemast kaks sarnast kohtujuhtumit. Esimene juhtum oli 13-aastase Chelsea Fraseriga, kes kirjutas koolilauale «Okay» ja teine viieaastase Dennis Riveraga, kellele pandi käerauad jonnihoo tõttu.

New Yorgi kodanikuõiguste kaitsjate arvates ei tohiks alla 16-aastastel käsi raudu panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles