Toompea lossis avati gobelääntehnikas piltvaipade näitus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu esimees Ene Ergma avas Toompea lossi kunstisaalis Maasike Maasiku ja Tiina Puhkani gobelääntehnikas piltvaipade näituse "Teine kohtumispaik".


"Kunst on hingele ja silmadele. Nendes gobeläänides saavad kõik seda ilusat hinge näha," ütles Ergma kunstnike loomingut tunnustades.

Maasike Maasik lisas omalt poolt, et näitusel eksponeeritud vaipade motiivistik on lihtne, kuid taotlus siiski pisut filosoofilisem, sest rõhutakse ehedatele inimlikele emotsionaalsetele kontaktidele.

Näitus otsib seoseid ja erisusi kahe eri põlvkonda kuuluva kunstniku Maasike Maasiku (1945) ja Tiina Puhkani (1965) suhtumiste ja valikute vahel. Kunstnikud ise on öelnud, et otsisid riigikogu näitusesaalis uut vaatenurka, et ka selles keskkonnas säilitada oma näituse idee.

Näituse "Teine kohtumispaik" pealkiri viitab sellele, et ka riigikogus toimuvad eri põlvkondade ja arusaamade tähendusrikkad kohtumised, mille tulemusest sõltub ei midagi rohkem ega vähem kui meie riigi käekäik.

Näitus jääb avatuks aprilli keskpaigani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles