Rahvusmeeskoor ja Itaalia tippdirigent annavad Paides kontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filippo Maria Bressan.
Filippo Maria Bressan. Foto: Erakogu

Laupäeval, 27. märtsil algusega kell 17 esineb Paide kirikus Eesti Rahvusmeeskoor, kes kannab Itaalia tippdirigendi Filippo Maria Bressani juhatusel ette itaalia kannatusaja muusikat renessansist tänapäevani.


Kontserdi peateoseks on müstiline renessansiaegne Francesco Corteccia komposisatsioon „Passione di Christo secondo", kus vana-itaaliakeelseid siduvaid tekste loeb Luciano Cicetti.


Filippo Maria Bressan on tuntud ja tunnustatud itaalia dirigent, kes on hinnatud ennekõike just Itaalia muusika interpreteerijana. Ta on juhatanud nii koori-, orkestri- kui ka lavamuusikat erinevates teatrites ja mainekates kontserdisaalides Euroopas ja Lõuna-Ameerikas. Eestis on Bressan esmakordselt.


RAM-i toimetaja Anu Huntsaare sõnul on võimalus teha koostööd nii suurepärase dirigendiga koorile suureks tunnustuseks. «Tahame kinkida kauneid muusikalisi hetki kõigile Järvamaa elanikele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles