Külmikusse pandud lapse surnukeha juhtum on hakanud lahenema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politsei plakat Baby Hope`i juhtumi lahendamise vihjete eest pakutava 12 000 dollari suuruse summaga
New Yorgi politsei plakat Baby Hope`i juhtumi lahendamise vihjete eest pakutava 12 000 dollari suuruse summaga Foto: SCANPIX

USA New Yorgi politsei käivitas selle aasta suvel uue uurimise Baby Hope´ik ristutud lapse surmajuhtumi selgitamiseks.

Politsei on avaldanud ka arvutipilte, milline laps võiks välja näha nüüd, kui ta oleks elus, edastab New York Times.

1991. aastal leidis politsei 3 -5-aastase tüdruku surnukeha, mis oli väikses autokülmikus. Külmkapp oli jäetud New Yorgis Manhattanil Washington Hightsis metspargi tee äärde.

Politsei sõnul olid lapse käed kokku seotud, teda oli näljutatud ning seksuaalselt ära kasutatud.

Uurijad püüdsid juhtumit lahendada, kuid see ei õnnestunud.  Isegi sajad vihjed ei aidanud teha kindlaks, kes tapetud laps oli.

Politseiuurijad hakkasid nimeta last kutsuma «our baby» (meie laps). Hiljem aga sai see laps hüüdnime Baby Hope. «Hope» (lootus) selle tõttu, et loodeti juhtumi lahenemist.

Pärast 22 aasta pikkust otsingut selgus lõpuks, kes on tapetud lapse ema. Kuna uurimine on käimas, siis ei paljastatud ema nime.

Lapse ja ema seos tehti kindlaks DNA-testiga. Ema ei ole arreteeritud. Võimuesindajad otsivad nüüd lapse isa.

«Oleme püüdnud seda juhtumit lahendada 22 aastat. Nüüd on jäänud veel viimased sammud, enne kui me pildi kokku saame,» sõnas pensionile jäänud politseiuurija Joseph Giacolone, kes varem osales Baby Hope´i juhtumi uurimises.

Politsei käivitas selle juhtumi uue uurimise ka 2007. aastal. Siis kaevati lapse surnukeha hauast.

Sel suvel tegi New Yorgi politsei lapse surnukeha leidmispaiga piirkonnas informatsioonikampaania, milles Baby Hope´i juhtumi lahendamsieni viivate vihjete eest pakuti 12 000 dollarit (9000 eurot).

See aitas, kuna nendega võttis ühendust üks naine, kes kinnitas et tunneb tapetud tüdruku ema. Politsei otsis ema üles ning talle tehti DNA-test.

Baby Hope`i ema sõnul läks lapse isa 1991. aastal koos kahe tütrega välja. Koju tagasi tuli vaid üks tütar. Isa ja teine tütar kadusid.

Ema ei teatanud lapse kadumisest politseile, kuna kartis oma vägivaldset meest.

Politsei kahtlustab, et isa tappis lapse. Pärast rohkem kui kahte aastakümmet, võib isa leidmine siiski raske olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles