Londonis hakkas bussijuht keset tööpäeva palvetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni kahekorruseline liinibuss Waterloo sillal. Pilt on illustreeriva tähendusega.
Londoni kahekorruseline liinibuss Waterloo sillal. Pilt on illustreeriva tähendusega. Foto: AFP / Scanpix

Londoni transpordijuhid palusid täna reisijatelt vabandust moslemist bussijuhi pärast, kes eelmisel nädalal keset tööpäeva oma sõiduki peatas ja bussipõrandal palvetama hakkas.


Juht parkis 1. veebruaril Põhja-Londonis oma bussi eelnevalt hoiatamata tänava äärde, asetas sõiduki põrandale palvemati, eemaldas jalanõud, pöördus näoga Meka poole ja hakkas araabia keeles leelutama, vahendas AFP Briti meediaväljaandeid.

Suurbritannia pealinnas bussi-, rongi- ja metrooliiklust juhtiv Transport for London (TfL) teatas täna, et ehkki nad austavad oma töötajate usulisi vaateid, peaksid nad palvetama oma puhkepauside ajal.

«TfL palub vabandust reisijate ees igasuguse ebamugavuse pärast, mis see neile põhjustada võis,» teatas TfL pressiteates.

Daily Telegraph vahendas bussis viibinud 33-aastase Gayle Griffithsi arvamust, kelle sõnul olid reisijad bussijuhi käitumisest vapustatud ja imestunud.

«Kui ta oli lõpetanud, tõusis ta lihtsalt üles ja sõitis edasi - ilma mingi seletuse või vabanduseta. See oli tõeliselt imelik, naeruväärne ja häiriv,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles