Loomaarst pistis käe hai suhu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarst David Blyde ammhaile kätt kurku psitmas
Loomaarst David Blyde ammhaile kätt kurku psitmas Foto: AP / Scanpix

Austraalia loomaarst tegi ainulaadse operatsiooni, milles nii patsiendi kui ka tema enda elu oli noateral.

Loomaarst David Blyde`i patsiendiks oli ammhai, kelle söögitorru oli suur kalapüügikonks kinni jäänud, edastab abc.net.au.

Blyde oli hai päästmiseks sunnitud oma käe kuni õlani looma suhu torkama, et konksu kätte saada.

«See oli pingutust nõudev operatsioon, sest kui midagi oleks viltu läinud, oleks nii minu kui ka hai elu ohus olnud,» meenutas loomaarst.

Probleemset haid märkasid Byroni lahes sukeldumisega tegelenud. Nad nägid, et looma kehast turritab mingi punast värvi asi välja.

Hai päästmiseks palgati asjatundjatest koosnev rühm, kes kõigepealt sidus kolme meetri pikkuse hai ümber köie. Selle järel tõsteti looma päästelaeva tekil olevasse basseini. Selja peale keeratud hai suhu pandi plastiktoru, läbi mille loomaarst oma käe hai kurku pistis ja suure konksu välja võttis.

Kogu päästmisprotseduur võttis aega kaks tundi.

Ammhaisid ei peeta inimesele eriti ohtlikuks, kuid tema hammustused võivad tekitada kehavigastusi. Selle haruldase liigi esindajaid arvatakse looduses elavat umbes 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles