Veebruaris näeb Tallinnas ekstreemspordimaailma superstaari Ryan Shecklerit

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. -7. veebruaril 2010 näeb Tallinnas Saku Suurhallis toimuva Simpel Session 10 raames  ekstreemspordimaailma kuumimat nime – Ryan Shecklerit
6. -7. veebruaril 2010 näeb Tallinnas Saku Suurhallis toimuva Simpel Session 10 raames ekstreemspordimaailma kuumimat nime – Ryan Shecklerit Foto: Simpel Session
6. -7. veebruaril 2010 näeb Tallinnas Saku Suurhallis toimuva Simpel Session 10 raames  ekstreemspordimaailma kuumimat nime – Ryan Shecklerit.

See imelaps, kellest sai professionaalne rulataja, maailmakuulus sportlane, ärimees, heategevuse asutaja ning telestaar, on teinud oma nimest kaubamärgi ning rulamaailma sünonüümi.

Pole vahet, kas sa tead Ryanit tema MTV sarja «Life of Ryan» järgi või on tema nägu tuttav kümnete ajakirjade kaantelt, see noor sportlane on saavutanud oma elu jooksul rohkem, kui enamus terve oma eluajal. Ryanist sai professionaal 13-aastaselt ning seejärel oli tema tõusutee kiire.

Ryan Sheckler sündis 1989. aastal San Clementes, Californias ning kõigest 18-kuu vanusena avastas ta oma isa vana rula, millega tegi oma esimesed sõidukatsetused. Kuue aastaselt veetis ta ligi 22 tundi nädalas rulatrikke harjutades. Ryani isa märkas poja talenti juba varakult ning ehitas nende tagahoovi väikese mini-rampi, kus poiss iga päev tundide viisi harjutas.

Sheckleri karjäär sai alguse 1995. aastal, kui ta isa laiendas nende tagahoovis olevat harjutusparki. Mõned aastad hiljem liitus ta CASL’iga (California Amatöör Skateboarding Liigaga), osales ühel nende võistlusel ning võitis.

Maailma nimekaim rulaäss Tony Hawk võttis CASL üritustest osa ning veetis eraldi aega Shecklerit treenides. Aastatel 1997-2001 võitis Sheckler kõik CASL võistlused ning allkirjastas lepingud oma esimese sponsori Arnette’ga (sama firma sponsoreerib ühtlasi ka Tony Hawki). 2006. aastal liitus Sheckler Red Bulli maineka ekstreemsportlaste nimistuga.

Sheckler liitus profiliigaga aastal 2003, pärast X-Gamesi, Gravity Gamesi, Vans Triple Crowni ja Slam City Jam võite. 2004. aastal nimetati ta World Cup of Skateboarding rahvusvaheliseks Street Championiks. Järgmisel aastal viis ta uuesti sama tiitli koju, napsates ühtalsi AST Dew Tour’i aasta sportlase tiitli.

2006. aastal võitis 16-aastane Sheckler Austraalia Global Assault võistluse. 2009. aastal tuuritas Sheckler ümber maailma ning lõi ühtlasi omaenda riidefirma nimega RS.

Sheckleril on oma isiklik reality sari «Life of Ryan», mis jookseb juba kolmandat hooaega muusikakanali MTV eetris. Lisaks on Sheckler näidelnud filmides Grind, Dishdogz ja MVP 2: Most Vertical Primate.

Veel figureerib Sheckler Tony Hawki videomängudes Tony Hawk’s Underground 2, Tony Hawk's American Wasteland, Tony Hawk's Project 8 ja Tony Hawk's Proving Ground

Lisaks maailmamastaabi kuulsusele ning lugematutele saavutustele, annab Ryan ühiskonnale ka natukene tagasi. Sheckler lõi hiljuti heategevusorganisatsiooni Sheckler Foundation, mille eesmärk on aidata hädas olevaid lapsi. Lisaks pani Sheckler oma isikliku Ranger Roveri heategevusoksjonile ning kogus sellega ligi 200 000 dollarit.

Sheckler on vaieldamatult kõige värvikam ja nimekam kuju rulamaailmas ning teiselpool suurt lompi on tema tuntus võrdväärne Hollywoodi staaridega. 6. -7. veebruaril võistleb Ryan Sheckler Tallinnas Simpel Session 10 ekstreemspordifestivalil ning kõigil huvilistel on võimalus teda oma silmaga kaema tulla. Värskemaid uudiseid Simpel Session 10 kohta leiab võistluse kodulehelt www.session.ee

Ryan Sheckleri ametlik koduleht: www.ryansheckler.com


Ryani võistlusajalugu:


2003
Gravity Games, esikoht (street discipline)
Slam City Jam, esikoht (street discipline)
United States Skateboarding Championships, kolmas koht (street discipline)
Vans Triple Crown, üleüldine esikoht (street discipline)
World Cup of Skateboarding, üleüldine esikoht (street discipline)

2004

Gravity Games, kolmas koht (street discipline)
United States Skateboarding Championships, esikoht (street discipline)
Vans Triple Crown, Vancouver event; kolmas koht (street discipline)
Vans Triple Crown, Cleveland event; kolmas koht (street discipline)
World Cup of Skateboarding, teine koht (street discipline)

2005
AST Dew Tour, Louisville event; esikoht (park discipline)
AST Dew Tour, Denver event; esikoht (park discipline)
AST Dew Tour, Portland event; teine koht (park discipline)
AST Dew Tour, San Jose event; esikoht (park discipline)
AST Dew Tour, Orlando event; kolmas koht (park discipline)
AST Dew Tour; üleüldine esikoht (park discipline)
Globe World Cup, Melbourne event; teine koht (street discipline)
World Championship of Skateboarding, kolmas koht (street discipline)

2006
Tampa Pro, Florida event, viies koht (street), biggest slam
AST Dew Tour, Louisville event; esikoht (park discipline)
AST Dew Tour, Denver event; neljas koht (park discipline)
AST Dew Tour, Portland event; esikoht (park discipline)
AST Dew Tour, San Jose, California event; esikoht (park discipline)
AST Dew Tour, Orlando event; second place; teine koht (park discipline)
AST Dew Tour; üleüldine esikoht (park discipline)
X Games, Los Angeles event; teine koht (park discipline)
Globe World Cup, Melbourne event; esikoht (street discipline)

2008

Thrasher Magazine's Bust or Bail Competition
X games; esikoht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles