Titeblogid on uus võimalus uhkustamiseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoogid on mures selle pärast, et lapsevanemad arvutile ja mobiiltelefonile liiga palju aega pühendavad.
Psühholoogid on mures selle pärast, et lapsevanemad arvutile ja mobiiltelefonile liiga palju aega pühendavad. Foto: Reporters/SCANPIX

Kui tavaelus pole neid maid kuigi palju, kus sündimus viimasel ajal oluliselt suurenenud oleks, siis virtuaalmaailmas möllab tõeline beebibuum.


Rasedate ümaraid kõhtusid, kõige kuumemat beebimoodi ja napilt poolt tundi tagasi sünnitanud naiste kogemusi jagavad veebilehed on tänapäeva tegelikkus,  kirjutab  Aftonbladet.



Lastepsühholoogi Hanna Thermaeniuse hinnangul kulutavad vanemad liiga palju aega internetiblogidele ja ka mobiilidele. Ta rõhutab, et lapse esimene eluaasta on pisipõnnile eriti oluline, kuid ometi näeb ta, kuidas vanemad lapsega jalutades vaid telefoniga lobisevad, selle asemel, et oma tähelepanu järeltulijale suunata.



Lastest blogivad emad ja isad tekitavad nn võrdlusstressi teistes vanemates, kes kirjutatut lugema juhtuvad - näe, tema laps on alles neli kuud vana ja juba oskab seda ja teist teha! Sama nähtust esineb palju ka veebikommentaarides ja -foorumites.



Trendianalüütik Stefan Nilssoni arvates on lapsed uueks kiitlemisfaktoriks, lapsed on kui aken väljapoole, mis annab märku teie staatusest.



Nilsson toob näite, et ka suhtluskeskkonda Facebook ei ole võimalik külastada nii, et kellegi laps sõna otseses mõttes näkku ei kargaks.



Ta nimetab laste eksponeerimise põhjusena inimeste soovi teistele näidata, kuidas neil elus vedanud on. Kuid selle asemel, et oma vedamistest rääkida, teevad nad seda laste kaudu: «Ära mind vaata, vaata, kui ilus tütar mul on, või ei - vaata natuke mind ka... .»




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles