Endine kojamees ja eksprokurör elatavad end kaardimänguga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker
Pokker Foto: AP / Scanpix

Endine kojamees ja endine prokurör elatavad end juba seitse aastat pokkerimänguga ning teenides miljoneid.

Imre Leibold on rahvusvaheliste live-turniiride järgi läbi aegade paremuselt teine eestlane, olles saanud auhinnarahasid üle kolme miljoni krooni, tema abikaasa Kairit on samas arvestuses üheksas, kuid naiste seas esimene, olles auhinnaraha saanud üle poole miljoni krooni. Sellele lisaks on mõlemal pidev sissetulek Internetipokkeris, kus pole täpselt võimalik pingerida koostada, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

«Põhimõtteliselt võib öelda, et me töötame üheksast viieni, lihtsalt meie üheksast viieni on õhtune ja öine üheksast viieni,» nentis Imre Leibold.

Kairit Leiboldi sõnul alustavad nad pokkerimängu kella 21 paiku. «Lapsed lähevad voodisse, meie lähme arvutisse. Mängime seal kuskil mingi kolme-neljani ja siis läheme magama,» ütles naine.

Kuna Imre ja Kairit on elukutselised pokkerimängijad, siis tuleb nende niinimetatud põhipalk Internetipokkerist ning kuna kaardimäng on eriti populaarne jõukate ameeriklaste seas, siis elavad ka eestlased ookeanitaguse ajagraafiku järgi. Öine kaardimäng on perele leiva lauale toonud viimased seitse aastat.

Imre Leibold on Eesti üks enimteeniv pokkerimängija. Kairit Leibold on turniirivõitude järgi Eesti edukaim naismängija. Kuid veel kaheksa aastat tagasi ei olnud neil õrna aimugi milline tulevik neid ees ootab. Imre elas tollal boheemlaseelu - tinistas kitarri ja teenis leiba ehitaja ning kojamehena. 2003. aastal lendas kellu nurka ja Imre haaras kaardipaki.

«Võib öelda, et ma leidsin pokkeri väga õigel ajahetkel, kus mul ei olnud kammitsevaid faktoreid perekonna või karjääri näol. Pokker tahab, et sa sukeldud temasse täies mahus ja sa sööd, jood ja magad pokkeriga. Kui sa saad põhimõtteliselt pühenduda 24 tundi päevas selle mängu õppimisele, siis on õnnestumise tõenäosus märgatavalt parem kui töö kõrvalt tehes,» tunnistas Imre Leibold.

Kairit Leibold märkis, et tutvudes Imrega õppis ta pokkerit mängima algul hobina. «Mingil hetkel ma hakkasin teenima pokkeriga sama palju kui prokurörina ning siis see otsus tuli loomulikku rada pidi, et ma tahan rohkem olla lastega kodus, prokuröri töö ei paku mulle niipalju rõõmu ja ma saaksin Imrega olla terved päevad koos. Ma ei ole seda kahetsenud,» tunnistas Kairit Leibold.

«Pealtnägija» märkis, et Interneti kõrval käib perekond Leibold keskmiselt korra kuus live-turniiridel prisket noosi püüdmas ning seni pole just kehvasti läinud. Näiteks detsembris saavutas Imre Varssavi turniiril viienda koha ja sellega enam kui 600 000 krooni puhtalt kätte.

Perekond Leiboldi aastatega kogunenud võidud küündivad miljonitesse kroonidesse. Pereema Kairit peab kodus täpset arvestust oma võitude ja kaotuste üle, kuid avalikkusega ta saldot jagada ei soovi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles