Süüria põgenikud püüavad Venemaa kaudu jõuda Soome ja Eestisse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud
Süüria põgenikud Foto: SCANPIX

Venemaa piirivalveametnikud hoiatasid, et Süüria põgenikud pürgivad Venemaa kaudu Soome ja Eestisse.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) on vastu Soome piiri karmistanud piirületuskorda, ennetamaks ebaseaduslikku piiriületust, edastab iltasanomat.fi.

«Kahe viimase kuu jooksul oleme ära hoidnud umbes 45 Süüria kodakondsusega isiku ebaseadusliku piiriületuse. Nad saabuvad piirile kas Peterburist või selle lähialadelt, proovides minna salaja Soome või Eestisse,» teatas FSB piirivalveosakonna esindaja.

Telekanali TV 100 andmetel maksavad Süüriast Euroopasse põgenevad inimesed läbi Venemaa kulgevate põgenemiste korraldajatele keskmiselt 10 000 dollarit isiku kohta.

«Püüame teha kindlaks, kes toovad ebaseaduslikke põgenikke Venemaale, kust need soovivad edasi liikuda Euroopasse,» sõnasid piirivalveametnikud.

Ria Novosti edastas, et Venemaal on juba esitatud süüdistused paarile Süüria kodakondsusega isikule, keda kahtlustatakse oma kaasmaalaste ebaseaduslikus smugeldamises. Süüdi mõistmisel võib neid oodata ees 2 – 6 aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles