Maffiafilmis osalenud kurjategija võeti politsei poolt kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Gomorra» režissöör Matteo Garrone Cannes´ festivali «Grand Prix» auhinnaga.
Filmi «Gomorra» režissöör Matteo Garrone Cannes´ festivali «Grand Prix» auhinnaga. Foto: WENN

Cannes´ filmifestivalil maikuus «Grand Prix» auhinnaga pärjatud maffiateemaline mängufilm «Gomorra» aitab Itaalia politseil tabada tegelikke kurjategijaid.

Itaalia päevalehe Corriere della Sera andmetel näidati filmi ühes Napoli vanglas kus Gomorraga (Napoli versioon maffiast) seotud vangid tundsid ühe näitleja puhul ära oma endise kambajõmmi, teatab Reuters.

Näitleja, kelle nimeks on osatäitjate nimekirjas märgitud Giovanno Venosa, on väidetavalt kohalikes organiseeritud kuritegevuse ringkondades tuntud mees, kellel on kirg näitlemise vastu. Režissöör Matteo Garrone valis ta üheks osatäitjaks pärast seda, kui mees avalikel katsetel rolli jaoks sobivaimaks osutus.

Politsei sõnul polnud neil pärast filmi linastumist meest kuigi keeruline tabada ning nüüdseks on ta paigutatud juba Põhja-Itaalias asuva Modena linna vanglasse.

«Me poleks kunagi teadnud, et Venosa on see mees, keda me otsisime, kui vangid poleks teda filmist ära tundnud,» ütles Napoli politsei pressiesindaja teemat kommenteerides.

Filmis tappis Venosa tegelaskuju kaks teismelist, kuid politsei keeldus kommenteerimast, millistes kuritegudes teda päriselus süüdistatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles