Kelgukoerte uurija Post: aeg oma sõnu süüa

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Just nii tunnistab uurija Post (Ivo Uukkivi) värskelt avatud portaalis

kelgukoerad.tv

.


See veebiportaal paistab olevat tulevase «Kelgukoerte» turundusimpeeriumi vundament. Vähe sellest, et uurija Post nüüd veebis avameelset blogi peab. Uues portaalis on vabalt ja tasuta vaatamiseks üles riputatud kõik seni eetris olnud seitsme hooaja «Kelgukoerte» osad. Päris vaadatava kvaliteediga, vaata üle ekraani monitoril või lase telekasse.

Tundub, et tegija panevad kõige enam lootust fännitsoonile ja nännimüügile. Raha (enamasti alla 400 krooni) küsitakse näitlejapildiliste kirevate T-särkide ja lauamängu eest. Viimane pidi K-koerte turundusmeeskonna jutu järgi olema täiesti originaalne, Eestis välja mõeldud ja saabuma müügile detsembri alguses.

Fännitsoonis asub loomulikult foorum ning võimalus iseennast kõrvaltegelasena või oma kodu võttepaigana seriaali sokutada.

Miks üks kodumaine krimiseriaal endale nii võimsa veebikodu rajas?
Režissöör Toomas Kirss: «Eks me vaatasime, et fännid kogunevad siia-sinna. Kord tekkis arutelu selle või teise portaali foorumis. Aga seal mattuvad koerad muude teemade alla ja nii otsustasime anda fännidele ühe ja kindla koha, kus alati seriaaliga seotud materjal ja värskeimad uudised käepärast. Ega me loeme ise ka fännide arvamusavaldusi ja oleme nii mõnegi stsenaariumikäigu idee neist saanud.»

Kuidas kelgukoerad.tv valmis?
Hegert Mölder IT-firmast Deep Systems, kus koduleht tehti: «Kokku valmistamise peale läks kaks kuud, isegi vähem. Aga see tuleb sellest, et töö käis 24 tundi ööpäevas. Kaks meest tegid Eestis ja kui siin päike loojus, võttis asja üles meie kompanjon Kanadas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles