Kliimamuutusi tutvustav näitus Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliimamuutustest kõnelevat näitust saab vaadata kuni 6. detsembrini Viljandi spordihoone fuajees.
Kliimamuutustest kõnelevat näitust saab vaadata kuni 6. detsembrini Viljandi spordihoone fuajees. Foto: maavalitsus

Näitus "Kliimamuutused - globaalne ja isiklik väljakutse" on vaadata Viljandi spordihoone fuajees.

Viljandi spordihoone fuajees saab alates teisipäevast, 24. novembrist vaadata Taani saatkonna koostatud näitust "Kliimamuutused - globaalne ja isiklik väljakutse".

Tänavu detsembris kohtuvad maailma suurriikide juhid ÜRO kliimamuutuste konverentsil COP15 Kopenhaagenis, kus loodetakse alla kirjutada Kyoto Protokolli järelleping kasvuhoonegaaside õhkupaiskamise veelgi efektiivsemaks vähendamiseks.

Eesseisva konverentsi valguses on Taani saatkond Tallinnas korraldanud rea üritusi, et pöörata tähelepanu kliima- ja energiaküsimustele.

Tänavu aasta algul korraldati koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti Energia ja Tallinna tehnikaülikooli energeetikateaduskonnaga võistlus "Energiasäästlik kool". Viljandi linnast ja maakonnast panid oma esinduse välja kolm kooli ning neist Viljandi maagümnaasiumi võistkonna Energik töö pälvis žürii otsusel auhinna kõige innovatiivsema energiasäästliku tegevuse eest.

Nüüd on oma teekonnal läbi Eesti maakondade Taani saatkonna koostatud kliima- ja energiateemaline rändnäitus. Vahetult enne Kopenhaageni kliimakonverentsi (7.-18. detsember) Viljandisse jõudev näitus tutvustab kliimamuutuste küsimusi, ÜRO kliimakonventsiooni, kliimakonverentsi COP15 ning taastuvenergia ja energiasäästu võimalusi.

Näitus jääb avatuks 6. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles