Moenädala avapauk - noorte kunstnike moejoonistuste näitus

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilipilt - Moejoonistuse autor on Marju Tammik
Stiilipilt - Moejoonistuse autor on Marju Tammik Foto: Fashion Week
See nädal möödub Tallinnas moetähe all. Üle linna toimub hulgaliselt põnevaid, harivaid ja vaatemängulisi üritusi - moeshowdest näituste ja seminarini. Oma trajektoori saad paika panna leheküljel
www.estonianfashion.eu, kus on väljas moepäevade detailne kava.  


Moenädala avapauk antakse teisipäeval, 3. novembril Disainigaleriis, kui kell 18.00 avatakse Eesti uue generatsiooni moefotonäitus. Väljas on terve plejaad ülihea käega joonistajaid, kes esitlevad Disainigaleriis oma viimase aja loomingut.

Palusin näituse ühel kuraatoril, Marju Tammikul veidi selgitada - mis teeb joonistusest moejoonistuse?

Marju: Moejoonistus kannab tugevat sõnumit ajahetkest, mil ta loodud on ja moejoonistuse autor on enamasti seotud moega või õppinud moodi. Heades moejoonistustes on olemas see seletamatu «miski», mis paneb nad mõjuma ka aastate pärast, halvemad lendavad ajaloo prügikasti.

Mis on moejoonistuse eesmärk, mida see väljendab?


Moejoonistus on alati inimfiguuri keskne ja hästi tugevalt mõjutatud kunsti, moe, muusika ja graafilise disaini uutest suundadest. Moejoonistus on minu arusaamise järgi samm edasi moefotost, joonistusse saab panna rohkem fantaasiat, kihistusi ja joonistaja isiklikku käekirja.

Näitusel osalevad uute töödega 14 kunstnikku: Anu Samarüütel, Kätlin Kaljuvee, Marju Tammik, Karolin Kuusik, Vassilissa, Merje Rääbis, Eike Einama, Kirill Safonov, Catlin Kaljuste, Marleen Armei, Kati Simpson, Triinu Jõhve, Anna Aksjonova ja Julia Korovina.

Näitus on avatud 3.–14. novembrini.
Näituse kuraatorid on Kätlin Kaljuvee ja Marju Tammik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles