«Ringvaade»: 102-aastane daam võimleb ja käib ilusalongis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Marko Reikop saate «Ringvaade» esitlusel.
Anu Välba ja Marko Reikop saate «Ringvaade» esitlusel. Foto: Peeter Langovits

«Ringvaatele» andis intervjuu mõne päeva eest 102. sünnipäeva tähistanud tallinlanna Emma Taube, kes peab oluliseks head väljanägemist.

Sünnipäevaks parimaks kingituseks peab ta tervist, mida kunagi tagasi ei saa. «Tahaks olla noor, ilus ja õnnelik. Õnnelik ma olen,» ütles vanaproua.

Mõte 103. ja 104. sünnipäevast teda otseselt ei rõõmustanud, kuid samas tunnistas ta, et ära surra ka ei taha: «Ehkki ma olen vara, olen hingelt noor. Tahaks olla veel noor.»

Proua Taube käib ilusalongis Märjamaal, sest talle meeldib sealne kollektiiv. «Märjamaa inimesed on väga kenad ja mulle vastuvõetavad,» märkis ta.

Naine ei soovi välimust hukka lasta ainult sellepärast, et ta vana on. Noorusekultust ta heaks ei kiida, kuid kahetseb, et mõni laseb minna, sest on vana. «Tahaks veel elada, aga ma ei taha elada koledana,» sõnas Taube, kes peseb hommikuti nägu lihtsa seebiga ja kasutab Nivea kreemi. Head tervist aitab hoida võimlemine.

«Elus on tähtis olla õiglane, mitte liialdada millegagi ja armastada - ärge piirake elu ja armastust,» soovitas naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles