Hiphoptantsijad panid Bravo kihama

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hip-hop turniir klubis Bravo.
Hip-hop turniir klubis Bravo. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval toimus Pärnu ööklubis Bravo rahvusvahelise organisatsiooni IDO Eesti korraldatud reitinguturniir, kus teiste seas astusid üles Eestit Euroopa ja maailmameistrivõistlustel esindanud tantsijad.


Ööklubi Bravo kihas igas vanuses tantsijatest, kes harjutas veel viimasel hetkel nurgas tantsusamme, kes vahetas kostüüme või tegi soengut. Samal ajal tõestasid võistlejad end kordamööda tantsuplatsil žüriile.

Eesti IDO president Triina Utti sõnul on tegemist rahvusvahelise tantsuorganisatsiooni IDO Eesti hiphopi, disko ja streetdance'i reitinguturniiriga, millest on oodatud osa võtma kõik hiphoptantsu huvilised üle Eesti.

Pärnusse olid kohale tulnud võistlejad Lätist ja Leedustki.

Kogutakse reitingupunkte

Pärnus esimest korda toimunud turniiril said tantsijad oma oskusi näidata nii üksi kui mitmekesi tantsides.

Tantsustiilides olid esindatud hiphop, disko ja streetdance. Kui tavaliselt on võistlejad jaotatud tantsustiilide alusel, toimus seekordne turniir kolmes vanusegrupis: lapsed, juuniorid ja täiskasvanud.

"Jaotasime tantsijad vanuse, mitte tantsustiilide järgi, et nad oskaksid mitmekülgselt tantsida ja alternatiive proovida, ilma et tekiks omavahelist rivaalitsemist nende vahel, kes tantsivad samas stiilis," selgitas Utt.

Tantsijaid hinnatakse rahvusvaheliste kriteeriumide järgi. Eraldi antakse hindeid tehnika, kompositsiooni ja imidži eest. Parimaid tantsijaid auhinnatakse medalite ja diplomitega, kuid peale auhindade koguvad osalejad sellistel turniiridel endale reitingupunkte.

Võimalus pääseda koondisesse

Kokku on võimalik saada 30 punkti ja piisavalt palju reitingupunkte kogudes on tantsijal võimalus pääseda Eesti tantsukoondisesse ja sealt edasi juba rahvusvahelistele tantsuvõistlustele.

Turniiri hindamissüsteem on avatud, mis tähendab, et kõigest mõne minuti jooksul pärast žürii punktide teada saamist kantakse tulemused arvutisse, kus arvuti võitja välja arvutab ja tulemused kohe internetti IDO Estonia koduleheküljele üles riputab.

Rahvusvahelistel IDO võistlustel osalemiseks vajab tantsija IDO litsentsi, mis on kõikides IDO liikmesriikides arvestatav tantsijapass.

IDO korraldab aastast 1981. Euroopa karikasarja ja maailmameistrivõistlusi, festivale, konkursse ja seminare enam kui 36 modern- ja sporttantsu kategoorias. Eesti kuulub organisatsiooni 2003. aastast. IDO Eesti tegevuse põhieesmärk on Eesti tantsuspordi arendamine nii tipp-, võistlus- kui rahvaspordi tasemel. Rohkem kui 300 Eesti tantsijal on juba IDO litsents.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles