Kaubanduskett diskrimineerib jedi-rüütleid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tähesõdadest» tuntud tegelane Yoda
«Tähesõdadest» tuntud tegelane Yoda Foto: Wikipedia.org

Rahvusvahelise jedi-kiriku rajaja Daniel Jones (23) väidab, et teda diskrimineeriti usuliste vaadete tõttu kaupluseketi Tesco kaubahallis.


Jedide religioon näeb ette, et avalikus kohas peab nende pea olema kapuutsiga kaetud. Jones väidab, et kaupluse turvamees sundis teda turvakaalutlustel kapuutsi maha võtma, kirjutab ajaleht Telegraph.

Jones, kes kannab jedi-nime Morda Hehol, jutustas: «Ma ütlesin turvadele selge sõnaga, et ma ei tohi usulistel põhjustel avalikus kohas palja peaga olla. Tüübid ainult irvitasid ja käskisid mul kapuuts maha ajada.»

Jonesi pahameel kasvas veelgi, kui mööda kõndisid paar looritatud nägudega mosleminaist, kellele turvamehed mingit tähelepanu ei pööranud. «Miks nemad võivad ja mina mitte?! Mis uskude vahel vahet tegemine see olgu?» nõuab Jones õigust.

Jonesil on õigus. Eelmisel aastal Star Warsi fännide poolt kokku pandud Ühendkuningriikide Jedikiriku käsiraamat ütleb selge sõnaga: «Iga jedi peab avalikus kohas viibides kapuutsi kandma.»

Jones ehk Morda Hehol lausus: «See ajab ikka närvi küll. Mitte kedagi, kõige vähem siis jedi-rüütlit, ei tohiks niimoodi kohelda. Ma kutsun kõiki usklikke edaspidi Tesco kauplusi boikoteerima. Siis nad alles tunnevad Jõudu!»

Tesco esindaja Bangori linnas Põhja-Walesis, kus intsident aset leidis, kommenteeris juhtumit: «Kõik jedid on enam kui teretulnud meie kauplustes sisseoste sooritama, aga me siiski palume neil sisenedes pea paljastada.»

«Obi-Wan Kenobi, Yoda ja Luke Skywalker näiteks ei kandnud ju kapuutse,» demonstreeris pressiesindaja oma eruditsiooni. «Pealegi, kui jedid poes kapuutsiga käivad, siis nad võib-olla ei märkagi meie suurepäraseid sooduspakkumisi.»

Avasta oma jedi-nimi, see on lihtne!

Üks võimalus jedi-nime avastamiseks on järgmine:

Jedi eesnimi: Võta oma perekonnanime kolm esimest tähte ja liida oma eesnime kaks esimest tähte.
Jedi perekonnanimi: võta oma ema neiupõlvenime kolm esimest tähte ja lisa oma sünnilinna kolm esimest tähte.

Mis sorti jedi sa oled?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles