Keskkonnkaitsjad loopisid Jeremy Clarksoni aeda sõnnikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: AFP / Scanpix

Briti keskkonnkaitsjate arvates on menuka autosaate «Top Gear» ühe juhi Jeremy Clarksoni suhtumine keskkonda kahjustav.

Selle tõttu otsustati kuulsale mehele õppetund anda ja Oxfordshire`is Chipping Nortonis elava staari aeda loobiti suur kogus hobusesõnnikut, kirjutab Times Online.

Kuninganna Victoria aegseteks suffragett`ideks riietunud kandsid ka plakatit « This is what you’re landing us in» (See on see, millesse sa meid uputad). See oli vihje, et Clarksoni ükskõikne suhtumine keskkonda võib palju probleeme tekitada.

Climate Rushi nime kandev keskkonnagrupp selgitas, et nende protesti kutsus esile Clarksoni suhtumine ja see, et ta ühe autosaate osa tarbeks sõitis Arktikas, kus tema tegevuse tagajärjel eritus 1,7 tonni süsinikdioksiidi.

Clarksoni «kostitamine» sõnnikuga oli osa keskkonnarühmituse ühe kuu pikkusest kampaaniast, millega nad soovivad inimesi keskkonnaprobleemidele mõtlema panna.

«Mulle meeldib Jeremy, mulle meeldivad kiired autod, mulle meeldib areng, kuid maailmas on asju, mis nõuavad sekkumist ja mõtteviisi muutmist,» selgitas keskkonnakaitsja Tamsin Omond.

Omond lisas, et ta muretseb Maa tuleviku pärast ning kuna ta on Clarksonist palju noorem, siis tema ei saa suhtuda maailma nii nagu kuulus saatejuht.

«Kui jätkata fossiilsel kütusel põhinevat elustiili, siis selleks ajaks, kui ma saan 49-aastaseks, on maailm kliimamuutusest tingitud tagajärgede likvideerimisega hädas ja siis ei huvita enam kedagi, kui võimas mootor mõnel autol on,» selgitas Omond oma seisukohta.

Omondi sõnul viskas ta Clarksoni aeda sõnnikut, et saatejuht saaks aru, kuidas ta suhtumine tulevaste põlvkondade elu jamaks muuta võib.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles