«Ringvaade»: pokkerimängust võib ära elada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker
Pokker Foto: AP / Scanpix

Eesti valitsev meister pokkerimängus Mauri Dorbek rääkis ETV saates «Ringvaade», et pokker on oskusmäng, mille meisterlik valdaja võib sellega endale elatist teenida.

«Mina olen võitnud normaalseid summasid. Kui rääkida ühekordsest võidust, siis 100 000 krooni,» rääkis Dorbek.

Küprose WPT turniiril ligi miljon krooni võitnud Janar Kiivramees pole Dorbeki sõnul kindlasti üheööliblikas - ta on varemgi võitnud ja võidab edaspidigi.

Eesti pokkerimängijad on 100 000-dollarilisi võite ennegi taskusse pannud, võidetud on ka internetist. Just interneti kaudu saavad eestlased osa võtta mängudest, mille auhinnarahad küündivad kümne miljoni kroonini.

Kui Kiivramees tuli pärast võitu töölt ära, siis Dorbek seda teha ei plaani. «Pigem olgu see hobi, siis ei teki kohusetunnet, et peab tööl käima,» sõnas mees. Eestis on mitmeid inimesi, kes elavad puhtalt pokkerimängust.

Pokker on suuremal määral oskuste mäng kui õnnemäng, selle kohta on palju raamatuid ja õppevideoid. «Läbi õnne ei satu sama inimene kogu aeg etteotsa,» märkis Dorbek.

Probleemid tekivad siis, kui inimene hindab oma võimalusi üle. Peab mõtlema, kas on parajasti vahendeid minna 1000 euro eest turniirile - et kui ei võida, läheb elu edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles