Imikutena eraldatud kaksikud nõuavad miljonitesse ulatuvat kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imikutena eraldatud kaksikõed tahavad kompensatsiooniks saada miljoneid
Imikutena eraldatud kaksikõed tahavad kompensatsiooniks saada miljoneid Foto: AFP / Scanpix

Hispaaniale kuuluvatel Kanaari saartel 35 aastat tagasi sündinud identsed kaksikud eraldati teineteisest haiglas, kui üks kaksikutest kogemata vahetati ühe teise imiku vastu.

Juhuslikult teineteist leidnud kaksikõed kavatsevad nüüd kohtu kaudu Kanaari saarte kohalikult omavalitsuselt nõuda miljonitesse eurodesse ulatuvat kahjutasu, kirjutab AP.

Juhtum sai alguse 1973. aastal Las Palmases riigile kuuluvas haiglas. Kõrvuti hällides olnud vastsündinud kaksikutest tüdrukutest üks vahetati kogemata ühe teise tüdrukuga ära.

Kaksikud tüdrukud saanud perekond kasvatas nii ühte oma kui ka ühte võõrast last kui oma tütreid, nende teine bioloogiline tütar aga sattus võõrasse perekonda.

Lisaks kaksikutele tahab kahjutasu saada ka naine, kes sai haiglast vale lapse.

Bioloogilisest perekonnast eraldi sattunud kaksiku advokaat Sebastian Scorro Perdomo sõnul kannatas tema klient selle juhtumi osapooltest kõige rohkem ja selle tõttu tahab naine saada üle kolme miljoni euro (üle 46 miljoni krooni) kahjutasu.

«Vahetusse minemise juhtumi ilmsiks tulekul sai ta oma elu suurima šoki. Igal lapsel on õigus oma bioloogilisele perekonnale. Siinse juhtumi puhul on seda rikutud,» sõnas Perdomo.

Vahetusse minek paljastus 2001. aasta, kui üks kaksikutest oli Las Palmases ühes rõivakaupluses sisseoste tegemas. Samas kaupluses töötas müüjana teise kaksiku sõbranna. Müüja tervitas naist, kes loomulikult ei tundnud võõrast müüjat.

Lõpuks viis müüja kaksikud kokku. Hiljem tehtud DNA-testid näitasid, et naiste puhul oli tegemist identsete kaksikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles