Austraallanna päästis vigastatud ujuja hai käest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hai. Foto on illustreeriv
Hai. Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX

Austraalias tõusis üleöö kangelase seisusesse naine, kes päästis hommikust ujumist teinud mehe ligi viie meetri pikkuse hai käest.

50-aastane Joanne Lucas jalutas Albany linna lähedal asuvas Middletoni rannas, kui ta järsku karjeid kuulis, kirjutab foxnews.com.

«Mõtlesin alguses, et tegemist on delfiiniga, sest need vahel häälitsevad inimkarjatuse moodi. Kuid siis taipasin, et keegi karjub, sest hai on teda rünnanud,» meenutas Lucas.

Naise kinnitusel ta lausa tormas vette, ujus umbes üheksa meetrit, tõmbas vigastada saanud ujuja hai hambust ära ja toimetas ta kaldale.

«Just siis, kui ma mehest kinni sain, sõnas ta, et hai on ta jala oma hammaste vahele võtnud. Hiljem nägin, et mehe ühel jalal olid ülirasked vigastused,» lausus Lucas.

37-aastane mees toimetati Albany regionaalhaiglasse, kus teda koheselt opereeriti. Mehe seisund on stabiilne.

«Pidasin haid delfiiniks. Kui oma veast aru sain, oli juba hilja. Hai ründas mind ja püüdis mind vee alla suruda,» lausus kannatanu.

Pärast juhtumit Middletoni rand suleti avalikkusele. Veepolitseile laekunud andmetel nähti rannalähedases vees kokku kolme haid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles