«Top Geari» saatejuhid sõidavad läbi kanalisatsiooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Top Geari» saatejuhid Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May
«Top Geari» saatejuhid Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May Foto: Wikipedia.org

Menuka autosaate «Top Gear» saatejuhid plaanivad korrata filmistseeni, kus Mini Cooperitega kihutati läbi kanalisatsiooni.

Linateoses «Italian Job» oli kihutajaks näitleja Michael Caine, kelle lause «Hang on lads, I´ve got a great idea» on siiani lööklause, kirjutab BBC.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May plaanivad 9,6-kilomeetrise kanalisatsioonisõidu ette võtta lähinädalatel Põhja-Iirimaal Belfastis.

Varasemate saadete tarbeks on saatejuhid käinud näiteks põhjapoolusel ja sõitnud läbi Aafrika, kuid see on esimene kord, mil nad autodega maa alla lähevad.

Filmis «Italian Job» mängis Michael Caine gängijuhti Charlie Crokerit, kes koos oma meestega varastas Torino pangast nelja miljoni dollari eest kulda ning kamp põgenes kolme Mini Cooperiga.

Torino kanalisatsioonisüsteem oli väikeautode jaoks ideaalne põgenemistee. Pangaröövleid ajasid seal taga karabinjeerid.  

Autode sisenemine ja väljumine kanalisatsioonitunnelist filmiti Torinos, kuid tagaajamisstseenid võeti linti hoopis Suurbritannias Coventry kanalisatsioonis.

Belfasti 19. sajandist pärit kanalisatsioonisüsteemi uuendamisprojekt käivitati 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles