«Top Gear» võib Eesti punnvõrrid miljonite televaatajate ette viia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Top Gear» ehk Jeremy Clarkson, James May, Richard Hammond ja The Stig
«Top Gear» ehk Jeremy Clarkson, James May, Richard Hammond ja The Stig Foto: WENN.com

Eestis toimub maailma ajaloos esimest korda Riga mopeedide kestvussõit, mis kestab 24 tundi ning erakordsest üritusest võtab osa ka «Top Geari» esindus ning pole välistatud, et kaadrid Eesti punnvõrridest jõuavad telepublikuni.

«Meil on täna kokkulepe ja teadmine, et Baltikumi ajakirjanduse esindajad tulevad kindlasti sinna, seda, kas ülesvõtteid hiljem ka sarjas kasutatakse, selle kinnitust meil täna ei ole, aga me teeme kõik, et see nii juhtuks,» ütles karikasarja meediasuhete juht Paavo Pauklin Menule.

Pauklini sõnul on võimalik, et Maidla Le Mansi nime kandvat üritust saab näha «Top Geari» saate uuel hooajal, kuid seda, et kohale tuleksid ka kuulsad saatejuhid Jeremy Clarkson, James May ja Richard Hammond, ta ei usu.

Siiski kinnitas ta, et «Top Geari» esindus peab Eestis toimuvat motoüritust erakordseks: «24 tunni sõit tundus neile nii ekstravagantne, et nad arvasid, et sellest oleks lugejatele hea uudisnuppu teha ja ka üritusest ise osa võtta.»

24 tundi kestev sõit toimb Ida-Virumaal Maidlas ning kannab nime Maidla Le Mans. Võistluse võidab võistkond, kes suudab 24 tunni jooksul enim ringe läbida, kusjuures võistluse jooksul võib vahetada juhti ning teostada võrrile remonti.

Võisteldakse kahes võistlusklassis - Standard ja Tehnikud. Standard klassis peab punnvõrr olema vägagi originaalilähedane ning lubatud on ainult mõningased. Tehnikute klassis on aga, vastupidiselt tehnikute loovusele väga vähe piiranguid.

Ürituse start antakse reedel 26. juulil kell 18.00 Maidla Mõisa ümbruses oleval võistlusrajal ning ürituse lõppu lipp langeb 24 tundi hiljem samas kohas. Üritus on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles