25 aastat tagasi varastatud Renoir' maal leiti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre-Auguste Renoir maal, mis varastati 25 aastat tagasi Roomast
Pierre-Auguste Renoir maal, mis varastati 25 aastat tagasi Roomast Foto: AFP / Scanpix

Veneetsia politsei leidis kuulsa prantsuse impressionisti Pierre-Auguste Renoir' maali, mis varastati 25 aastat tagasi Roomast.

Politsei esindaja sõnul said nad vihje, et varastatud maal asub Veneetsia lähedal Trevisios, kirjutab stuff.co.nz.

«Uurisime selle maali  saatust koostöös Interpoli ning Prantsuse ja Briti politseiga. Saime teada, et maal kuulus Rooma perekonnale, kellelt see 1984. aastal varastati,» selgitas politseikapten Salvatore Di Stefano.

Di Stefano lisas, et selle maali väärtus ei ole teada, kuid kuna Renoir maalis väga vähe müütilise süžeega maale, siis võib selle hind üsna kõrge olla.

Politsei avastas maali Veneetsia lähedal Trevisios elava mehe kodust. Kuna mees ei suutnud tõendada, et ta selle vanakraamiturult ostis, siis politsei konfiskeeris maali.

1895. aastal valminud maal tagastatakse selle õigetele omanikele.

Itaalia politseil on ka varem Renoir' varastatud maalidega tegemist teha tulnud. 2008. aastal sai politsei ühelt kunstikriitikult vihje 33 aastat tagasi Milanost erakollektsioonist varastatud aktimaali kohta. Maali varguses kahtlustatuna arreteeriti kolm inimest.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles