Prantsusmaal tabati sealne tagaotsituim gängster

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Redoine Faidi tagaotsimiskuulutus Interpoli leheküljel
Redoine Faidi tagaotsimiskuulutus Interpoli leheküljel Foto: SCANPIX

Prantsusmaa politsei tabas nüüd kõige tagaotsituma gängsteri, kes põgenes aprillis vanglast.

Alžeeria juurtega moslemist 40-aastane Redoine Faid arreteeriti Pariisist itta jäävas Seine-et-Marne´i departemangus asuvas hotellis, edastab cnn.com.

Tema tabamisoperatsioonis osales kuni 80 eriüksuse politseinikku.

Faid tabati, kui ta magas. Lisaks arreteeriti kurjategija kaaslane. Politsei leidis hotellitoast relva ja veel ühe relva mehe autost.

Faid põgenes vanglast plahvatuste abil ja võttis kaasa neli pantvangi. Ühe pantvangi lasi ta väljapool vanglat maha, ülejäänud kolm põgenemisteekonna jooksul. Pealtnägijate kinnitusel tekitas ta põgenemine vanglas kaose.

Faid kasutas põgenemisel mitut autot ning mahajäetud autod süütas põlema. Helikopterite abil püüti põgenejat jälitada, kuid ta pääses.

Prokurör Frederic Fevre sõnul kasutas Faid oma kuue nädala pikkusel põgenemisel parukat ja lasi habemel kasvada. Ta vahetas tihti paiku. Prokuröri sõnul on tal Pariisis palju kontakte.

«Põgenemiseks on vaja palju raha ja sugulastest hoitakse eemale,» lausus prokurör.

Lisaks vanglapõgenemisele kahtlustatakse Faidi naispolitseiniku tapmises 2010. aastal. Süüdi mõistmisel võib Faidi ees oodata eluaegne vanglakaristus.

Faid avaldas 2010. aastal ka biograafia, milles ta kirjeldab, kuidas ta sai filmidest inspiratsiooni, tõustes labasest vargast kuritegeliku maailma tippu.

Ta ütles raamatu avaldamisel, et ta elu on muutunud, kuid juba 2011. aastal saatis ta korda uue kuriteo ja saadeti trellide taha.

Redoine Faid oli ka Interpoli tagaotsitute seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles