Uue James Bondi romaani «Solo» tegevus toimub Aafrikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Bondi kehastaja Daniel Craig
James Bondi kehastaja Daniel Craig Foto: SCANPIX

Briti kirjanik William Boyd paljastas, et uue James Bondi seiklustest kõneleva romaani «Solo» tegevus leiab aset Aafrikas.

Londoni raamatumessil kõnelenud kirjanik lisas, et Bond seikleb kolmel mandril, kuid põhirõhk on Aafrikal, edastab The Australian.

«See, mis juhtub Bondiga Aafrikas, annab talle impulsi tegutseda omapead ning lahendada USAs toimuv üksinda,» sõnas Boyd.

Ta lisas, et Bond on üksinda tegutsemise tagajärgedest teadlik ja valmis toimuva eest vastutust võtma.

«Solo» tegevus toimub 1969. aastal ning Bond on 45-aastane.

Bondi seikluste uus raamat jõuab müügile septembris, kui möödub 60 aastat esimese Bondi romaani ilmumisest. See oli Ian Flemingi «Casino Royale».

Felming suri 1964. aastal ning ta jõudis kirjutada 14 Bondi romaani. Tänapäeval on 007 seiklusi elus hoidnud teised kirjanikud ning ka need teosed on edukad olnud.

Värskeim James Bondi film «Skyfall» oli väga edukas, teenides kassatulu rohkem kui üks miljard dollarit. Selles mängis peaosa Daniel Craig.

«Solo» on 61-aastase Boydi jaoks esimene Bondi romaan. Ta teose «Any Human Heart» üks tegelastest on Bondi looja Ian Felming.

Ghanas sündinud Boyd on ka varem Aafrikast kirjutanud. 1981. aastal ilmus romaan «Man In Africa», mille põhjalt tehti 1994. aastal film Sean Conneryga peaosas. Connery on tuntuim James Bondi kehastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles