Ansambel Frankie Animal mängis Tallinn Music Weekil oma virtuaalsete teisikutega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Frankie Animal mängis Tallinn Music Weekil oma virtuaalsete teisikutega
Ansambel Frankie Animal mängis Tallinn Music Weekil oma virtuaalsete teisikutega Foto: EMT

EMT tõi täna Tallinn Music Week linnalavade programmi raame lavale Eestis uudse augmented reality ehk laiendatud reaalsusel põhineva tehnoloogia.

Viru keskuse aatriumisse loodi digitaalsetest muusikutest interaktiivne keskkond-sündmusel kasutatav bänd (Frankie Animal) usaldati inimeste kätesse, millega anti võimalus end laiendatud reaalsuse kaasabil tunda tõelise muusikuna. Sündmusel olid kohal ka ansambli Frankie Animal liikmed eesotsas solisti Marie Vaiglaga, et oma virtuaalsed teisikud ellu äratada ja nendega mängida. Virtuaalse reaalsuse proovijaid ja katsetajaid oli päeva jooksul üle ootuste palju, põnevaid emotsioone pakkus see nii lastele kui täiskasvanutele, teiste hulgas ka mitmetele Tallinn Music Weekil esinevatele artistidele nagu Elephants from Neptune ja Iberi Choiri meeskoori (Gruusia) liikmetele.

Augmented reality ehk laiendatud reaalsus on loodud kombineerides omavahel reaalajas edastatavat videopilti ja sellele lisatud 2D/3D elemente. Kogu ettevõtmise loomine ja sündmuse läbiviimine sündis koostöös uue meedia agentuuriga Push.

TallinnMusicWeek on nüüd ka nutitelefonides meelelahutusäpi EMT Live näol. Äpis saab sirvida festivali programmi, koostada oma kava, seada meeldetuletusi sündmustele ning EMT kliendina soetada ka pileteid, mille kulu hiljem kasutaja mobiiliarvele lisatakse. EMT on TallinnMusicWeeki üks peatoetajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles