Top Geari saatejuht sattus kriitikatule alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: Wikipedia.org

Menuka saatesarja Top Gear saatejuht sattus kriitikatule alla sellega, et väidetavalt rääkis ta sõidu ajal mobiiltelefoniga.

Pealtnägijate kinnitusel sõitis Jeremy Clarkson oma 1970. aastate Mercedesega Oxfordshire`i ühel teel umbes 112 kilomeetrit tunnis ning rääkis samal ajal telefoniga, kirjutab metro.co.uk.

Clarksoniga samal teel sõitnud Adam Blake`i ja Hayley Byfordi väite kohaselt õnnestus neil kuulsa mehe käitumisest fotod teha ning nad edastasid need ajakirjandusele.

«Esialgu me ei uskunud, et see on tõesti tema. Vaatan Clarksoni saadet, milles ta tihtipeale räägib ka liiklusturvalisusest. Kõik teavad, et sõidu ajal on mobiiltelefoni kasutamine keelatud. Võib-olla ta arvas, et seadus tema kohta ei kehti,» nentis Byford.

Adam Blake lisas, et Clarksoni suguselt kuulsuselt ootaks reeglite täitmist.

Briti liiklusturvalisuse eest vastutavate isikute sõnul näitab autosaate juht oma sellise käitumisega halba eeskuju.

Suurbritannias kehtib seadus, et kui autojuht tabatakse sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkimas, siis peab ta 60 naela (1380 krooni) trahvi maksma.

Clarkson eitas, et oleks sellel teel üldse sõitnud ning kogu lugu on  tema arvates ajakirjanduse väljamõeldis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles