Aktivistid: viie reisijaga lend on kuritegu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
American Airlines lennuk
American Airlines lennuk Foto: Metro.co.uk

Keskkonnaaktivistid süüdistavad lennufirmat American Airlines keskkonnavastases kuriteos, kuna nende Boeing 777 lennul üle Atlandi oli pardal ainult viis reisijat.

Üheksa tundi kestnud lennul Chicagost Londonisse Heathrow lennuväljale kulutati 80 000 liitrit kütust ja tekitati 43,2 tonni süsinikdioksiidi, vahendab newsvault.com.

Greenpeace`i ja Friends of the Earth keskkonnakaitseorganisatsioonide arvates oli see lend keskkonnavastane kuritegu.

«Kui seda praktilise poole pealt vaadata, siis oli see samas ka kütuse raiskamine,» sõnas keskkonnakaitsja Richard Dyer.

Nimetatud lennu turistiklassis polnud mitte ühtegi reisijat, sest kõik viis pardalolnut pandi äriklassi istuma. Meeskonnaliikmeid oli kaks korda rohkem kui reisijaid.

American Airlines`i esindaja kinnitusel oli lend välja müüdud, kuid 14 tunnise hilinemise tõttu olid reisijad valinud muud lennud.

«Kaaluti ka selle lennu ärajätmist, kuid kohustusest reisijate vastu see siiski toimus,» lisas esindaja.

Selle lennu poolt tekitatud süsinikdioksiidi kogus vastab autoga 200 000 kilomeetrit ehk viis korda ümber maakera sõitmisel tekkivale saastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles