Kunagise vormelistaari õepoeg pääseb võistlema?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayrton Senna 1. mail 1994 enne San Marino GP starti. Ta hukkus selle sõidu seitsmendal ringil
Ayrton Senna 1. mail 1994 enne San Marino GP starti. Ta hukkus selle sõidu seitsmendal ringil Foto: AFP / Scanpix

Kunagise maailmakuulsa vormel-1 staari, brasiillase Ayrton Senna õepoeg Bruno Senna võib varsti pääseda vormelirajale oma oskusi näitama.

Vormel-1 selle hooaja esimene pilootidevahetus võib toimuda juba pärast mais sõidetavat Hispaania GPd, kirjutab Ilta-Sanomat.

Toro Rosso meeskonna juht Franz Tost andis Sebastian Bourdais`le aega kaks võistlus näidata, mida ta oskab.

Kui prantslasest piloot oma sooritusi ei paranda, siis plaanib Toro Rosso vahetada ta enne Monaco GPd Bruno Senna vastu.

Ayrton Senna õepoeg Bruno Senna lükkas möödunud nädalal tagasi Mercedese pakkumise siirduda DTM-sarja ning teatas, et tema eesmärgiks on saada vormel-1 mõne meeskonnaga leping.

Bruno Sennat on viimastel päevadel seostatud nii Renault`ga kui ka Force Indiaga.

Ayrton Senna da Silva (21. märts 1960 – 1. mai 1994) oli Brasiilia vormel- 1 piloot.

Ayrton Senna oli kolmekordne maailmameister (1988, 1990 ja 1991). Ta hukkus 1. mail 1994 San Marino GP-l. Palju poleemikat tekitanud väljasõidu põhjustas tõenäoliselt roolisamba purunemine, avarii tagajärjel pääses esivedrustusest pärinev tükk nii õnnetult lendu, et läbis võidusõitja kiivrivisiiri ning tungis pähe. Selle tulemusel hukkus üks kõigi aegade parim võidusõitja.

Tema surm oli rahvuslik tragöödia ning kuulutati välja kolme päeva pikkune lein. Väidetavalt ei pandud tema matusepäeval Sao Paulos toime mitte ühtegi mõrva ega vargust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles