Anu Saagim: Galojan pole suurem kurjategija kui justiitsminister

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim saates «Kolmeraudne»
Anu Saagim saates «Kolmeraudne» Foto: TV3

Elu24 peatoimetaja Anu Saagim rääkis TV3 saates «Kolmeraudne», et meedia kirjutab Anna-Maria Galojanist ja teistest lihtsameelsetest, sest tõelised staarid on igavad.

Saates räägiti kriminaalidest meediakangelaste kujundamisest ja sel teemal vahetasid mõtteid Eesti rahvusringhäälingu arvamustoimetaja Rain Kooli ning Elu24 peatoimetaja Anu Saagim.

Kooli on varem kirjutanud, et meedia ei peaks tagaotsitavatelt kurjategijatelt küsima, mida nad arvavad Eesti asjadest. Saagim selgitas, miks seda ikkagi tehakse.

«Sellepärast, et eestlane armastab lugeda taolisi lugusid; pisut muinasjutulisi, pisut eripäraseid. Ütleme ausalt, et need nö päris kuulsused ehk siis lauljad, näitlejad ja kunstnikud annavad tohutult igavaid intervjuusid. Tänu sellele Galojanid, Strippar-Marcod ja Nõia-Intsud tõusevadki pinnale ja saavad särada. Need ülejäänud kuulsused on meil täiesti igavad, krampis, pelglikud... suured silmad, kinnine suu,» ütles Saagim.

«Riigis, kus on ministrid, poliitikud, linnapead, isegi peaminister - nad on ju ka tegelikult kurjategijad. Sa ju näed ja tead, mida nad teevad päevast päeva. Nad petavad, valetavad, vassivad. Neid on isegi osaliselt süüdi mõistetud. Ka nemad on kergelt kuritegelikud elemendid. Galojan ju peegeldab meie riiki. Meie olemegi sellised - väiksed kurjategijad, suured kurjategijad, väiksed kalad, suured kalad...

Galojan on ka ju alustanud samamoodi poliitikuna. Kaheksa aastat Reformierakonnas - halloo! Ju ta seisis seal kõrval ja nägi, kuidas tegelikult poliitikas käitutakse. Aga see väike kalakene hakkas liiga suuri ampse võtma. Ta võibolla ei saanud aru sellest tegelikust mängust ja oleks ehk pidanud rohkem eeskuju võtma nendest suurtest kaladest.

Nüüd me hakkame siis rääkima sellest, kas ta on süüdi või mitte. Aga ma ütlen, et ta on samasugune poliitik, kes tegi pisut suurema vea. Aga minu jaoks - ma pole küll mingi otsustaja, kas ta on kurjategija või mitte - pole ta sugugi suurem kurjategija kui justiitsminister või Pentus- Rosimannus. See on peegeldus meie riigist,» rõhutas Saagim.

Vaata lähemalt TV3 videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles