Reedeses saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi noor Rakvere neiu Birgit Kool, kes käib gümnaasiumi viimases klassis.
«Õhtusöök viiele» retseptid: loe, mida pakkus külalistele Birgit
Vaatamata noorusele on Birgit jõudnud juba elus teha väga palju – ta on edukas rõivadisainer, kes on praeguseks moelavadele saatnud mitu kollektsiooni, millest üle poolte on ka auhinnatud saanud. Igapäevaselt naudib ta moeloomisele personaalsemat lähenemist ehk siis disainib ja õmbleb riideid oma tuttavatele.
Kauni neiuna on Birgit ka ise Eesti moelavadel sammunud ning modellina ehtinud nii mõnegi ajakirja kaant. Birgit armastab palju magusat ning toiduvalmistamises naudib ta enim just erinevate kookide tegemist. Selleks, et mitte paksuks minna, käib ta mitu korda nädalas tantsutrennis. Tantsimisega on Birgit tegelenud juba 13 aastat ning kogu nende tantsutrupp on heade sõprade ring.
RETSEPTID
Esimene eelroog : Pirni sinihallitusjuustu pirukas
Vaja läheb:
lehttaigen
pirniviilud
vahukoor
sinihallitusjuust
Valmistamine:
Valmista lehttaigen. Vahele määri sinihallitusjuust ja pane ahju. Kastmeks sega kokku sinihallitusjuust ja vahukoor.
Teine eelroog: Hiinakapsa ja kreekapähkli salat
Vaja läheb:
ananass
hiinakapsas
Kreeka pähkel
majonees
kana
kirsstomatid
Valmistamine:
Sega komponendid kokku ja vala peale majoneesi. Kaunistuseks asetada peale kirsstomatid.
Pearoog: Kala munavalgevõõba all koos pastaga
Vaja läheb:
Penne pasta
toorjuust
kohvikoor
maitseained
lõhe
5 munavalget
toorjuust
till
Valmistamine:
Panna penned keema. Lisada neile toorjuustu ja kohvikoort et teha nad mõnusalt kreemjaks. Maitsesta soovi korral. Lõhe asetada fooliumi peale määrida 5 munavalget, toorjuustu ja tilli ning panna ahju.
Magustoit: Maasika valge sokolaadikook
Vaja läheb:
maasikad
küpsised
või
200g vahukoor
250g hapukoor
200g valget sokolaadi
Valmistamine:
Valmistada põhi küpsistest ja võist. Peale panna segu vahukoorest, hapukoorest ja valgest sokolaadist ning kook panna mõneks tunniks külmkappi.