«Õhtusöök viiele» retseptid: loe, mida pakkus külalistele Birgit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Kool
Birgit Kool Foto: TV3

Reedeses saates «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi noor Rakvere neiu Birgit Kool, kes käib gümnaasiumi viimases klassis.

Vaatamata noorusele on Birgit jõudnud juba elus teha väga palju – ta on edukas rõivadisainer, kes on praeguseks moelavadele saatnud mitu kollektsiooni, millest üle poolte on ka auhinnatud saanud. Igapäevaselt naudib ta moeloomisele personaalsemat lähenemist ehk siis disainib ja õmbleb riideid oma tuttavatele.

Kauni neiuna on Birgit ka ise Eesti moelavadel sammunud ning modellina ehtinud nii mõnegi ajakirja kaant. Birgit armastab palju magusat ning toiduvalmistamises naudib ta enim just erinevate kookide tegemist. Selleks, et mitte paksuks minna, käib ta mitu korda nädalas tantsutrennis. Tantsimisega on Birgit tegelenud juba 13 aastat ning kogu nende tantsutrupp on heade sõprade ring.

RETSEPTID

Esimene eelroog : Pirni sinihallitusjuustu pirukas

Vaja läheb:

lehttaigen

pirniviilud

vahukoor

sinihallitusjuust

Valmistamine:

Valmista lehttaigen. Vahele määri sinihallitusjuust ja pane ahju. Kastmeks sega kokku sinihallitusjuust ja vahukoor.

Teine eelroog: Hiinakapsa ja kreekapähkli salat

Vaja läheb:

ananass

hiinakapsas

Kreeka pähkel

majonees

kana

kirsstomatid

Valmistamine:

Sega komponendid kokku ja vala peale majoneesi. Kaunistuseks asetada peale kirsstomatid.

Pearoog: Kala munavalgevõõba all koos pastaga

Vaja läheb:

Penne pasta

toorjuust

kohvikoor

maitseained

lõhe

5 munavalget

toorjuust

till

Valmistamine:

Panna penned keema. Lisada neile toorjuustu ja kohvikoort et teha nad mõnusalt kreemjaks. Maitsesta soovi korral. Lõhe asetada fooliumi peale määrida 5 munavalget, toorjuustu ja tilli ning panna ahju.

Magustoit: Maasika valge sokolaadikook

Vaja läheb:

maasikad

küpsised

või

200g vahukoor

250g hapukoor

200g valget sokolaadi

Valmistamine:

Valmistada põhi küpsistest ja võist. Peale panna segu vahukoorest, hapukoorest ja valgest sokolaadist ning kook panna mõneks tunniks külmkappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles