Märt Avandi rääkis esimest korda avalikult oma poja surmast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi
Märt Avandi Foto: TV3

Armastatud näitleja Märt Avandi rääkis  ETV saates «Kahekõne» esimest korda avalikult oma viieaastase poja surmast ja sellega seotud tunnetest.

Mees tunnistas, et pärast seda kurba sündmus tekkis tal suur küsimus «Miks?». «See on küsimus, mida maksab enda mõtetes vältida. Seda vastust sa nagunii ei saa,» sõnas Märt ja lisas, et seda kõike enda jaoks mõtestada ei olegi võimalik.

«Saan aina paremini hakkama sellega, et ma ei tegele selle küsimusega. Olen leppinud olukorraga. Ainuke asi, mida sa saad selles olukorras teha, on midagi õppida. Kui midagi sellist on juhtunud, siis elu muutub väga palju. Su väärtushinnangud, põhimõtted, tõekspidamised muutuvad. Ja palju muutuvad. Paremuse poole, õigema tee poole oma elus. Seega ainuke asi, mida teha saad, on õppust võtta ja elada targemalt, elada paremini,» rääkis Märt Avandi.

Mees tunnistas, et on selle elutarkuse eest maksnud liiga kõrget hinda. «Ma arvan, et ma oskan natuke paremini elada. Samas on selles jälle paradoks – nimetagem seda siis elutarkuseks, mis on võib-olla kiiremini tulnud, kui tavasituatsioonis lihtsalt elades. Paradoks seisneb selles, et seda elutarkust on küllaga, kamaluga, aga ma ei taha seda. Liiga kõrge hind on sellel olnud lihtsalt.»

Intervjuu Märt Avandiga saates «Kahekõne» on järelvaadatav SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles