Funeral For A Friend esitleb Tallinnas uut albumit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Funeral For A Friend esitleb Tallinnas uut albumit.
Funeral For A Friend esitleb Tallinnas uut albumit. Foto: Promopilt / BDG Music

23. märtsil 2013 esineb esmakordselt Eestis bänd Funeral For A Friend Walesist. Ansambel esitleb Tallinnas, Rock Cafés oma uut stuudioalbumit.

Funeral For A Friend loodi 2001. aastal. Bändi peetakse tugevaks mõjuks Briti post-hardcore skenele, eelkõige nende debüütalbumi «Casually Dressed And Deep in Conversation» tõttu. «Funeral For A Friend’i esimene kauamängiv on ikka veel üle paljudest teistest viimase aja üllitistest ning seda muusika kvaliteedi poolest. Vaatamata sellele, et bänd on enda algstiilist eemale liikunud, on see album tähtsaks verstapostiks kaasaegses Briti rokkmuusikas,» kirjutas väljaanne AbsolutePunk.

2005. aastal valis ajakiri Kerrang! Funeral For A Friend’i «Parimaks Briti bändiks». «Viimase kümnendi jooksul on Funeral For A Friend Briti rokkmuusikat alatiseks muutnud. Julge, vapper, kuid üdini õige seisukoht. Bändi teekond hardcore-juurtest ja väikestest kontsertidest koduses Bridgendis kuni suurte plaadifirmade lepingute ja maailmaturneedeni, on loonud pika ja eduka marsruudi, mida paljud teised alternatiivsemad bändid pärast neid läbinud on. Bändid, kes mängivad tuhandepealisele publikule Warped Tour’il, poseerivad lugematute ajakirjade kaantel, esinevad suurte areenide lavadel ning sõlmivad plaadilepinguid, on tänu võlgu Funeral For A Friend’i lähenemisele, ambitsioonidele ja esteetikale». Enda eeskujudeks nimetavad Funeral For A Friend’i liikmed Deftones’i, Iron Maiden’it, The Misfits’i ja The Get Up Kids’i.

2011. aastal valis ajakiri Rock Sound albumi «Casually Dressed And Deep in Conversation» Rock Sound's Hall Of Fame’i, nimetades seda suureks mõjutajaks selliste bändide loomingule nagu Fightstar, The Blackout, Kids In Glass Houses, We Are The Ocean ja Asking Alexandria.

Funeral For A Friend on iga albumiga näidanud arengut ja küpsust. Nende loomingus on muusikakriitikud märganud post-hardcore, emo, meloodilise hardcore'i, heavy metal ja screamo elemente. «Meil ei ole enam mingit probleemi, kui meid kutsutakse emo, raskemetali või hardcore stiili viljelevaks ansambliks. Me lihtsalt ei arva, et ükski kindel termin või silt sobib kirjeldama ja hindama muusikat, mida teeme,» sõnasid bändi liikmed.

Järgmise aasta alguses näeb ilmavalgust Funeral For A Friend’i uus stuudioalbum nimega «Conduit».  Muusikute sõnul erineb uus materjal eelmistest ansambli albumitest väga, olles palju raskem ja kaasaegsem.

Walesi bänd Funeral For A Friend esineb 23. märtsil 2013 Tallinnas, Rock Cafés uue turnee raames. Tallinnasse tuleb ansambel koosseisus Matthew Davies (vokaal), Kris Coombs (kitarr), Gavin Burrough (kitarr), Richard Boucher (bass) ja Pat Laundy (trummid).

Piletid Funeral For A Friend’i Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki reedel, 12. oktoobril kell 10.00 Ticketpros.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles